Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

On the way to PlanetProof ondersteunt duurzaamheidsinitiatieven van SIFAV

SMK/On the way to PlanetProof is sinds juni 2022 associate member van SIFAV (The Sustainability Initiative Fruit and Vegetables). SIFAV is een duurzaamheidsinitiatief onder de paraplu van IDH (The Sustainable Trade Initiative). Met dit lidmaatschap wil On the way to PlanetProof haar kennis en ervaring inbrengen om samen met de andere SIFAV-partners verdere initiatieven te ontwikkelen voor een duurzamere internationale groenten- en fruitproductie.


Aantal On the way to PlanetProof keurmerkhouders in Europa

Ook ziet SMK de organisatie SIFAV als zeer waardevol om het eigen netwerk van On the way to PlanetProof in Europa verder te ontwikkelen en promoten. Dit is een noodzakelijke voorwaarde voor Nederlandse en buitenlandse boeren én de handel om hun On the way to PlanetProof producten internationaal te kunnen vermarkten.

Duurzaamheidsdoelstellingen SIFAV
Het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV) is een overeenkomst met leden en partners (tabel 1) die actief willen bijdragen aan een duurzamere toeleveringsketen van verse groenten en fruit. Die bijdragen hebben betrekking op economische, ecologische en sociale effecten. Het doel is om op grote schaal impact te creëren door beleid, doelen en gezamenlijke actie van de SIFAV-leden op elkaar af te stemmen.

In 2021 lanceerde SIFAV haar nieuwe 2025-strategie, met een duidelijke focus op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, lonen en inkomens, het versterken van transparante rapportages en het verminderen van de ecologische voetafdruk in de hele toeleveringsketen. Het gaat daarbij onder meer om:

  • Vermindering van de CO2-voetafdruk met 25% bij drie geselecteerde producten.
  • Vermindering van voedselverlies en -verspilling met 25% bij drie geselecteerde producten.
  • Vermindering van het watergebruik tot best-practice-niveau in drie geselecteerde stroomgebieden.
  • Implementeren van onafhankelijke audits of water standaarden voor 70% van het volume dat komt uit landen met een hoog waterrisico.

Voor meer informatie:
Els Lindeboom
On the way to PlanetProof
Tel: 070 358 63 00
elindeboom@smk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven