Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe kas voor Australische teler, en daar blijft het niet bij

Met steun van de Andrews Labor Government heeft de Australische teler Flavorite onlangs de bouw afgerond van een nieuwe kas van zes hectare in Tatura (Victoria), waar jaarlijks nog eens 4.000 ton tomaten zal worden geteeld. Het aantal werknemers in de regio Goulburn Valley zal daarnaast stijgen van 110 tot 170.


Van links naar rechts: Ross Barry, Chief Investments Officer, Spirit Super, Mike Nichol, CEO, Flavorite, Cr Shane Sali, burgemeester van Greater Shepparton City, Mr. Tim Pallas, penningmeester van Victoria, The Hon. Harriet Shing, minister van Regionale Ontwikkeling, Victoriaanse regering, Katrina McPhee, stafchef, Aware Super, Rishi Dua, Associate Portfolio Manager (Private Equity), Aware Super, & Mark Gepp, parlementslid voor Noord-Victoria

De staatsregering maakte de ontwikkeling mogelijk dankzij steun van het Victorian Business Growth Fund (VBGF) en het Regional Jobs Fund. Flavorite verwelkomde penningmeester Tim Pallas en minister van Regionale Ontwikkeling Harriet Shing in de vestiging in Tatura om de nieuwe miljoenenkas officieel te openen.

Penningmeester Tim Pallas: "Flavorite is een familiebedrijf dat een drijvende kracht is achter de plaatselijke werkgelegenheid; daarom breidt het bedrijf met de steun van de Victoriaanse regering zijn activiteiten uit, helpt het de toekomst van het bedrijf veilig te stellen en creëert het 60 nieuwe banen. Onze lokale en regionale steun is daarom bedoeld om bedrijven die de gemeenschap helpen bij te staan."


Flavorite's nieuwe kas van 6 ha met jonge tomatenplantjes

De 250 miljoen dollar VBGF werd opgericht door de Victoriaanse regering in 2020. ROC Partners werden gekozen om het fonds te beheren, dat kleine en middelgrote bedrijven zoals Flavorite moet helpen. Opgericht door de regering, in samenwerking met Spirit Super & Aware Super, levert de VBGF essentiële financiering voor Victoriaanse bedrijven zodat ze hun organisaties uit kunnen breiden en tegelijkertijd betere sociale en milieuresultaten kunnen behalen.

Ross Barry, Chief Investment Officer van Spirit Super: "Spirit Super is proactief op zoek naar investeringen in aantrekkelijke mogelijkheden die ook sterke sociaaleconomische voordelen opleveren in onze eigen achtertuin; het scheppen van lokale werkgelegenheid, lokale innovatie en sterkere lokale gemeenschappen. Het is de kern van onze investeringsstrategie en de kern van onze investering in het Victorian Business Growth Fund."

Het Regionale Banenfonds maakt deel uit van het vlaggenschip van de regering: het Regionale Banen- en Infrastructuurfonds, dat bedrijven helpt banen te creëren in Victoria, gemeenschapsprojecten ondersteunt en gemeenteraden steunt bij de aanleg van de benodigde infrastructuur. Katrina McPhee, Aware Super State Executive, Victoria legt uit waarom het fonds graag de samenwerking met de regering van Victoria voortzet, om te investeren in regionale gemeenschappen.

"Aware Super beheert de pensioenspaargelden van ongeveer 400.000 Victorianen, en we zijn er zeker van dat de duizenden leden die hier in de regio Greater Shepperton wonen er trots op zullen zijn dat een deel van hun spaargeld hier in Flavorite wordt geïnvesteerd. De mogelijkheid om te investeren in één van Victoria's meest innovatieve agro-bedrijven is niet alleen goed voor een sterk rendement op lange termijn dat onze leden een goed pensioen oplevert, maar ook voor de gemeenschap van Shepparton door het leveren van lokale jobs, een grotere productiviteit en een grotere stimulans van de lokale economie."

Deze investering zal Flavorite's totale productie onder glas doen groeien van 58 ha naar 64 ha en maakt van Flavorite de grootste kasteler van verse groenten en fruit in Australië, en het ziet er niet naar uit dat ze het hierbij laten.

Flavorite's CEO Mike Nichol: "Met de steun van de Victoriaanse regering, Roc Partners, Spirit Super, en Aware Super, zijn we in staat geweest om een 6 ha grote kas te bouwen, hier in de Goulburn Valley. Dit project zal ons helpen ons bedrijf te laten groeien, ons productassortiment te diversifiëren, meer banen te creëren voor de regio Victoria en duurzame tuinbouw te stimuleren. Zonder deze initiatieven en partnerschappen zouden we onze groeivisie niet kunnen verwezenlijken. Dit project laat maar zien wat er bereikt kan worden als overheid en bedrijfsleven samenwerken."

Flavorite heeft al plannen voor de bouw van nog een kas van 12 ha, een groot bassin en een pakhuis van 120.000 m2, allemaal op het Tatura-terrein. Dit alles zal in de komende 12 tot 24 maanden nog meer banen opleveren voor de plaatselijke gemeenschap.

Voor meer informatie:
Flavorite
www.flavorite.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven