Canadese glastuinder introduceert slatrio met kluit

The Star Group, een Canadese teler, importeur en distributeur van AGF, introduceert een nieuw slatrio onder de vlag Inspired Greens. Het trio wordt geteeld in de ultramoderne kas van het bedrijf in de buurt van Coaldale, en bestaat uit een groene slasoort in combinatie met twee verschillende Romaine soorten, waaronder een Red Gem-soort.

"Canadezen zijn dol op Romaine sla en dit is een heel speciaal mengsel dat de hele zomer lang hamburgers, wraps en caesarsalades in Canada op een hoger niveau zal brengen.", zegt Rindi Bristol van The Star Group die verantwoordelijk is voor de sla-activiteiten. 

Het nieuwe trio zal worden verpakt in een unieke maple leaf verpakking

Inspired Greens is gespecialiseerd in 'levende sla', in de kas geteelde sla die wordt geoogst met de kluit intact, waardoor de sla vers blijft en langer houdbaar is. Aan de introductie van het trio ging meer dan 18 maanden onderzoek en ontwikkeling vooraf.

"We moesten alles opnieuw bekijken," zei Bristol. "Van de geselecteerde variëteiten tot de zaadvoorraad tot de teeltomgeving, de seizoensgebondenheid en de aanpassing van de planten aan het microklimaat van Lethbridge County. Dit was geen gemakkelijke taak, maar gelukkig hebben we getalenteerde telers. Ze zijn erin geslaagd dit trio te produceren met verschillende andere variëteiten die in hetzelfde klimaat groeien en, zoals altijd, zonder het gebruik van conventionele gewasbeschermingsmiddelen."

Om deze prestatie in de picture te zetten wordt het nieuwe trio verpakt in een unieke hoes met esdoornblad. "Er is geen andere kasfaciliteit zoals deze in Canada," zei Bristol. "En als trots Canadees bedrijf vonden we het passend om een verpakking te ontwerpen die het feit viert dat alle Inspired Greens-producten 100% Canadees geteeld zijn."

Het trio zal alleen tijdens de zomermaanden verkrijgbaar zijn, vanaf begin juli bij de meeste grote retailers in Canada en zal begin september uit de winkelrekken verdwijnen.

Voor meer informatie:
Carey Tufts
The Star Group
marketing@starproduce.com  
starproduce.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven