Salade in vliegtuig komt uit vertical farm in Dubai

Met behulp van een investering van US$40 miljoen, heeft Bustanica een grote teeltfaciliteit geopend. De faciliteit is de eerste vertical farm voor Emirates Crop One, de joint venture tussen Emirates Flight Catering (EKFC), een cateringbedrijf dat meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen bedient, en Crop One, een agtech-bedrijf dat zich richt op verticale teelt.

De faciliteit van 330.000 m2, gelegen in de buurt van Al Maktoum International Airport in Dubai World Central, moet jaarlijks meer dan 1.000 ton bladgroenten van hoge kwaliteit produceren, terwijl 95% minder water nodig is dan bij conventionele teelt. Op elk moment van de dag worden in de faciliteit meer dan 1 miljoen cultivars (planten) gekweekt, die een productie van 3 ton per dag opleveren. 

Toevoeging maaltijden aan boord
Passagiers van Emirates en andere luchtvaartmaatschappijen kunnen zich verheugen op bladgroenten, waaronder sla, rucola, gemengde sla en spinazie, vanaf juli. Bustanica verandert niet alleen salades in het vliegtuig; ook consumenten in de VAE kunnen deze groenten binnenkort toevoegen aan hun winkelwagentje. Bustanica is ook van plan uit te breiden naar de productie en verkoop van fruit en groenten.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline and Group: "Voedselzekerheid en zelfvoorziening op lange termijn zijn van vitaal belang voor de economische groei van elk land, en de VAE vormen hierop geen uitzondering. We hebben specifieke uitdagingen in onze regio, gezien de beperkingen rond landbouwgrond en klimaat. Bustanica luidt een nieuw tijdperk van innovatie en investeringen in; belangrijke stappen voor duurzame groei en aansluiten bij de goed gedefinieerde voedsel- en waterzekerheidsstrategieën van ons land.

"Emirates Flight Catering investeert voortdurend in de nieuwste technologieën om klanten tevreden te stellen, de bedrijfsvoering te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bustanica helpt onze bevoorradingsketen veilig te stellen en zorgt ervoor dat onze klanten kunnen genieten van voedzame producten van lokale oorsprong. Door de productie dichter bij de consumptie te brengen, verkorten we de voedselreis van teeltbedrijf tot consument. Wij feliciteren het Bustanica-team met hun opmerkelijke prestaties en met het feit dat zij wereldwijde normen en benchmarks op het gebied van agronomie stellen."

Craig Ratajczyk, Chief Executive Officer, Crop One: "Na aanzienlijke planning en constructie, en het aanpakken van de onvoorziene uitdagingen van de pandemie, zijn we blij om deze geweldige mijlpaal te vieren samen met onze joint venture partner, Emirates Flight Catering. Het is onze missie om een duurzame toekomst te cultiveren om aan de wereldwijde vraag naar vers, lokaal voedsel te voldoen, en dit eerste grootschalige teeltbedrijf is de manifestatie van dat engagement. Deze nieuwe faciliteit dient als model voor wat er over de hele wereld mogelijk is."

Voor meer informatie:
Crop One

cropone.ag       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven