Upgrade belichting bespaart universiteit elektriciteitskosten

NC State Energy Management heeft samengewerkt met het College of Agriculture and Life Sciences (CALS) aan een energie-efficiëntieproject in de kassen van Headhouse Unit 3 off Method Road, wat heeft geleid tot een vermindering van het energieverbruik en de uitstoot.

De installatie van 486 Led Hi-Top teeltlampen heeft de oude HPS-belichting die al meer dan 20 jaar in gebruik was vervangen. De Led-lampen zijn tot 60% efficiënter en deze upgrade zal naar verwachting bijna € 127.000 besparen op de jaarlijkse kosten voor elektriciteit, terwijl de campusuitstoot met 1.193 ton CO2 equivalent wordt verminderd.

De nieuwe Led-lampen worden het hele jaar door gebruikt om de enige bron of aanvullende lichtintensiteit te leveren die de planten nodig hebben om te groeien, terwijl de energiekosten laag blijven. Het project is mogelijk gemaakt door de vooruitgang op het gebied van tuinbouwbelichting, upgrades van het besturingssysteem en innovaties op het gebied van spectrale wetenschap die aanzienlijke mogelijkheden creëren voor efficiëntere, zuinigere en duurzamere teeltactiviteiten, met name tijdens de wintermaanden wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van hulpbelichting.

NC State Energy Management zet zich in om het energieverbruik op de campus en onze koolstofvoetafdruk te verminderen. Gespecialiseerde belichting voor plantengroei wordt een belangrijk doelwit voor energiebesparende toepassingen door aangepaste spectrale en efficiënte Led-technologie te gebruiken die veilig is voor het plantenleven en tegelijkertijd minder energie verbruikt.

Voor meer informatie:
North Carolina State University
www.cals.ncsu.edu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven