Loek Smets, P. Smets & Zn.

"Met deze warme dagen heeft het geen enkel nut om de verkoop te forceren"

Tholen - "Rustig aan doen". Dat is het credo van Loek Smets van grossierderij P. Smets uit Geleen met deze warme dagen. "Je kunt wel wat proberen te forceren, maar dat heeft toch geen nut", zei hij eerder deze week. "Niet voor niets zeggen we dan 'vrouwen bloot, handel dood'."

De klanten van Smets bevinden zich zo ongeveer in een straal van 150 kilometer rond Geleen, dus in Nederland, Duitsland en België. De verkoop is voor zo'n 65% gericht op winkels, 20% richting markten en 15% naar horeca.  "We mogen echt nog niet klagen, maar we hebben behoorlijk wat marktkramers in onze klantenkring en die verkopen nu een stuk minder. En de groentewinkels kunnen hun handel ook niet buiten etaleren."

"Maar er is genoeg handel die wel goed loopt. Meloenen natuurlijk, maar ook zachtfruit, perziken, nectarines en kersen verkopen als warme broodjes. Ons hoor je dan ook niet klagen. Een kinderhand is gauw gevuld. Wel verwacht ik dat de inflatie een keer een weerslag zal hebben op de hele economische situatie. Nu merk ik dat nog niet, maar ik verwacht dat die reactie er wel gaat komen."

De toekomst voor de Geleense grossierderij ziet de directeur met vertrouwen tegemoet. "Wij laten ons niet zo snel gek maken door de waan van de dag en zijn er heel goed in om heel stoïcijns onze eigen koers te varen, dat is wel een constante factor door de jaren heen!"

Voor meer informatie:
Loek Smets
P. Smets & Zn
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
046 47 42 381
Loek@psmets.nl  
www.psmets.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven