Ziekenhuizen en cateraars willen vaart houden in BTW-vrij maken van groenten en fruit

De roep om BTW-vrije groenten en fruit blijft klilnken. Begin juni startte ziekenhuis Radbouwmc met de actie Appels en prei BTW-vrij. Drie ziekenhuizen en deze week cateraar Hutten hebben het stokje overgenomen.


foto: LinkedIn

Van 18 t/m 24 juli betaalt Hutten de BTW op groente en fruit voor de bezoekers en medewerkers van haar outlets het Amphia Ziekenhuis in Breda. Hiermee geeft Hutten vervolg aan de sympathieke actie ‘Appels en prei btw-vrij’ die in juni werd ingezet door het Radboudumc vervolg kreeg bij het UMCG, Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Martini Ziekenhuis Groningen.

Hutten is actief in meerdere ziekenhuizen die meedoen met het project ‘Goede zorg proef je’ dat wordt gerealiseerd door Alliantie Voeding in de Zorg als onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. Gezonde voeding helpt bij herstel en een gezond eetpatroon heeft invloed op het voorkomen van (welvaart)ziekten. Met de actie wil Hutten dan ook bekrachtigen dat ook zij hoopt dat de politiek meer vaart zet achter de plannen om groente en fruit btw-vrij te maken.

Medewerkers en bezoekers van Amphia gaan de komende week ervaren wat dat scheelt in hun portemonnee. Zij betalen in restaurant de Markt en brasserie het Plein 9% minder voor hun groente en fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.