Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bescherm tweede komkommerteelt tegen Pythium"

De Pythiumdruk tijdens een tweede teelt is over het algemeen hoger, weet Pascal Briand, IPM en bestuivingsspecialist bij Biobest. Extra aandacht voor een preventief beschermingsprogramma is daarom zeker op zijn plaats.

"De tweede ronde komkommerplanten wordt vaak op gebruikte steenwolmatten geplaatst,” verklaart Pascal. “De combinatie van warm weer en de aanwezigheid van ziekteverwekkers uit de eerste teelt leidt dan tot een verhoogde ziektedruk.”

"Pythium is een potentieel verwoestende schimmel die zware opbrengstverliezen kan veroorzaken, vooral tijdens deze tweede teeltcyclus. Een preventieve bestrijdingsstrategie is essentieel."

100% natuurlijk
Het biofungicide Asperello T34 Biocontrol speelt daarbij een belangrijke rol. Dit middel bevat de antagonistische schimmel Trichoderma asperellum stam T34 en is 100% natuurlijk. Het biofungicide wordt preventief gebruikt om de wortels van gewassen te koloniseren - en beperkt zo de ruimte en voedingsstoffen voor schadelijke bodemschimmels.

"De werking van Asperello is gebaseerd op meerdere mechanismen. Het product vormt een natuurlijke barrière tegen ziekteverwekkers en bevordert gelijktijdig de wortelgezondheid – en dus de plantengroei," legt Pascal uit. "Het maakt kwetsbare wortels minder kwetsbaar voor Pythium.”


Biobest pleit voor de inzet van Asperello® T34 Biocontrol® al in de opkweek

Sterker beginnen
"Als Asperello al bij de plantenopkweker wordt toegepast, bescherm je de jonge planten het beste. Hij/zij kan het substraat waarin de zaailingen worden overgezet, alvast een eerste keer behandelen. Vervolgens dient de teler zelf, bij binnenkomst van de jonge plantjes in de kas, alle plantgaten van de matten te besproeien.”

"In minder ideale situaties – dus wanneer het biofungicide niet tijdens de opkweek is toegepast - adviseren wij telers direct na het planten met de behandeling te starten. Dat kan eenvoudig via de druppelaars. Deze behandeling moet na 8 tot 12 weken worden herhaald," zegt Pascal.

"Dit biofungicide biedt welkome bescherming tegen belangrijke wortelziekten, waaronder Fusarium en Pythium, en is tegelijkertijd milieuvriendelijk. Die eigenschappen maken het een onmisbaar hulpmiddel en waardevolle aanvulling van menig IPM programma’s."

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: