3,5 miljoen pond financiering voor nieuwe vertical farm bij Britse universiteit

De Wolfson Foundation, een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling die subsidies verstrekt, heeft 1 miljoen pond toegezegd ter ondersteuning van de ontwikkeling van een Smart Technology Experimental Plant Suite (STEPS) op de Colchester Campus van de universiteit van Essex om de teelt van gewassen in een veranderende en uitdagende wereld toekomstbestendig te maken.

Als bijdrage aan het project zal Landbouwtechnologiebedrijf Innovation Agri-Tech Group haar GrowFrame installeren, een modulair aeroponic gesloten-lussysteem. Het GrowFrame zal deel uitmaken van een breder technologisch systeem, dat omgevingssensoren en waterbeheersystemen zal omvatten. Deze worden alle geleverd en geïnstalleerd door IAG. Hier door kunnen planten worden gekweekt in een volledig geautomatiseerde en gecontroleerde omgeving.

Door de installatie zal de Universiteit van Essex beschikken over een faciliteit voor uitgebreid onderwijs, onderzoek, experimenten en kennisoverdracht voor de real-world toepassing van Controlled Enviroment Agriculture.

Kate Brunswick, Business Development Director: "Sinds 2017 is de missie van IAG om een kosteneffectieve oplossing te bieden die op wereldwijde schaal kan worden gebruikt. Om voedsel te verbouwen om de toenemende bevolking te helpen voeden - vooral in stedelijke gebieden of waar tuinbouw het land uitput door overbebouwing. In samenwerking met professor Tracy Lawson en haar team aan de universiteit van Essex zijn we ervan overtuigd dat onze technologie zal helpen om de voedselzekerheid in de toekomst veilig te stellen en klimaatbestendigheid op te bouwen. Het is een enorm opwindend project om deel van uit te maken, en een project dat dicht bij onze eigen doelstellingen ligt."

Het project wordt geleid door de plantenfysioloog en belangrijk lid van de adviesraad van de IAG, professor Tracy Lawson van Essex's School of Life Sciences. Lawson licht toe: "We zijn zeer verheugd over deze financiering van de Wolfson Foundation."

"Het zal ons interdisciplinair onderzoek en onze samenwerking met belanghebbenden uit het bedrijfsleven een impuls geven om enkele van de belangrijkste uitdagingen in de land- en tuinbouwsector aan te pakken. STEPS zal ook een platform bieden voor maatschappelijke betrokkenheid en outreach om de zichtbaarheid van plantwetenschappelijk onderzoek te vergroten en de wereldwijde uitdagingen op dit gebied onder de aandacht te brengen."

Paul Ramsbottom, Chief Executive van de Wolfson Foundation, verklaarde voorts: "Nieuwe en verbeterde landbouwmethoden zullen van cruciaal belang zijn voor het oplossen van enkele van de grote uitdagingen van de 21e eeuw, niet in het minst de wereldwijde voedselzekerheid - vooral in de context van een veranderend klimaat. De universiteit van Essex heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van gewaswetenschappen en wij zijn dan ook verheugd dat wij deze experimentele faciliteiten kunnen ondersteunen. Wij hopen dat zij zullen bijdragen tot belangrijke nieuwe doorbraken op het gebied van duurzame voedselproductie".

De STEP's-faciliteit zal een uitbreiding zijn van de activiteiten van het Essex Plant Innovation Centre (EPIC), dat al nauwe banden onderhoudt met de agro-industrie en de milieu-industrie om oplossingen te vinden voor concrete problemen. De faciliteit van 3,5 miljoen pond, die in de zomer van 2023 open moet gaan, zal bestaan uit vier unieke kweekkamers.

Voor meer informatie: 
Innovation Agri Tech
info@iagri-tech.com
www.iagri-tech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven