Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauw licht maakt paprika paars

Sommige paprikarassen kleuren mooi paars vanwege een hoog gehalte anthocyanine. Deze paarse kleur verdwijnt later vaak als de vruchten rijpen. Onderzoekers hebben de tijdelijke toename van anthocyanine in paprika als gevolg van lichtintensiteit en lichtspectrum onderzocht en hier recent een wetenschappelijke studie over gepubliceerd in 'Postharvest Biology and Technology'.

De onderzoekers, waaronder Leo Marcelis van de WUR, hebben onderzocht hoe ze de paarse kleur van de vruchten tijdens het rijpen kunnen versterken. Blauw licht doet het niveau anthocyanine toenemen. De lichtintensiteit had niet of nauwelijks effect op de stof. 

Publicatiedatum: