Urban Crop Solutions verkoopt eerste project in Midden Oosten

Urban Crop Solutions heeft zijn eerste stappen gezet in het Midden Oosten door de verkoop van zijn eerste indoor farming project in Saoedi-Arabië. De overeenkomst kwam er na meer dan 12 maanden onderhandelingen. 

Het project zal in verschillende fasen worden ontwikkeld. De eerste fase van het project zal bestaan uit verschillende ModuleX groei modules, een luchtsluis, een koelopslag, een operationele ruimte en een distributieruimte. Het verkochte systeem moet nog operationeel zijn tegen het einde van dit jaar. De schaalbaarheid van het systeem en het modulair karakter van de oplossingen waren een doorslaggevend element van de klant om te kiezen voor Urban Crop Solutions. De bedoeling is dat dit eerste project het begin is van een grootschalig industrieel project.

Met slechts 1,5% bruikbare landbouwgrond, waterschaarste en een ruw klimaat zijn landbouw en lokale voedselproductie in Saoedi-Arabië en bij uitbreiding het grootste deel van het Midden Oosten altijd al een uitdaging geweest. Door de toenemende verstedelijking en de bedreiging van de voedselzekerheid als gevolg van de pandemie en de oorlog in Ukraïne heeft de overheid van SaoediArabië bovendien verticale indoor-landbouw als antwoord op voedseltekorten bepleit. De regering van Saoedi-Arabië heeft op korte termijn zelfs 27 miljoen dollar uitgetrokken voor de ontwikkeling en installatie van verticale landbouwtechnologieën.

"Dit is een zeer belangrijke stap voor ons. We beschouwden Saoedi-Arabië als grootste en belangrijkste land in het Midden Oosten al lang als een belangrijke target voor onze technologie en diensten", zegt Jean-Pierre Coene, CEO van Urban Crop Solutions. “Ondanks de gestegen prijzen voor staalproducten en hogere energie in grote delen van de wereld zien we de laatste maanden heel wat vraag voor onze producten en diensten. Het veiligstellen van de gezonde, verse en betaalbare voedselvoorziening is dewelke wij kunnen waarborgen met onze technologie.”

 

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
+32 56 96 03 06
Grote Heerweg 67
8791 Beveren-Leie (Waregem) 
www.urbancropsolutions.be 
info@urbancropsolutions.com

  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven