"We stemmen onze verpakkingen af op de trends in de markt"

Paardekooper is al 25 jaar de folie-expert voor Tuinderij Vers. Die jarenlange samenwerking zorgt volgens Rob Witmer, directeur bij het groenteverwerkingsbedrijf, voor mooie resultaten. "Paardekooper is onze vertrouwde folie-expert. We zijn verzekerd van het beste advies om onze verse producten in topconditie te houden. Daarnaast is Paardekooper heel goed op de hoogte van de trends in de markt. We stemmen onze verpakkingen hierop af, voor het beste verkoopresultaat."

Folie-expert
Tuinderij Vers is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten, fruit en kant-en-klare producten. Het bedrijf levert onder andere groentemixen, slamelanges, rauwkosten en snackgroenten aan supermarkten en groothandels. Kwaliteit, smaak, kleur en beleving zijn volgens Rob de belangrijkste ingrediënten van Tuinderij Vers. Verpakkingen spelen hierbij een belangrijke rol. "Paardekooper heeft het juiste aanbod folieverpakkingen voor onze producten. Daarbij kunnen we altijd rekenen op het beste advies als het gaat om houdbaarheid, klantbeleving en duurzaamheid."

"Folieverpakkingen hebben een belangrijke functie om groenten en fruit langer vers te houden," weet Michaël Vrij, Sales Manager bij Paardekooper. "Onder andere de grootte en het aantal microperforaties in de verpakking zijn hierbij van groot belang, maar bijvoorbeeld ook lichtinval speelt een rol. We komen samen regelmatig tot nieuwe inzichten om de folieverpakking te optimaliseren."
 
Innovatieve folieverpakkingen
Rob is onderdeel van de driekoppige directie van Tuinderij Vers en is verantwoordelijk voor het productieproces en productontwikkeling. "We ontwikkelen innovatieve versconcepten voor onze afnemers. De moderne consument wil gezond én gemak. En producten worden bij voorkeur duurzaam geproduceerd. Paardekooper speelt hierbij ook een belangrijke rol als het gaat om de verpakking. Zo hebben we samen een hersluitbare folie ontwikkeld voor onze voorgesneden groenten en snoepgroenten. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en een lagere milieu-impact. Producten blijven door de hersluitbare folie langer houdbaar, wat leidt tot minder voedselverspilling. Daarbij hoeft de gebruiker niet zelf folie te pakken om het product af te dekken, waardoor er minder materiaal wordt verbruikt. De folies zelf worden ook steeds dunner."

Op dit moment werken we ook aan een oplossing om meerlaagse laminaatfolies (PET/PE) te vervangen door een monomateriaal. Het gebruik van monomateriaal bevordert recycling. Michaël licht toe: "Dat is nog een hele uitdaging, want een folie bestaat altijd uit minimaal twee lagen verschillend materiaal met elk specifieke eigenschappen. Die verschillende eigenschappen zijn nodig vanwege de specifieke eisen van het product en productieproces. We proberen nu voor dezelfde materiaalsoort verschillende eigenschappen te realiseren via (extrusie)technieken. Dit is een zeer complex proces. Doel is om uiteindelijk een meerlaagse folie te ontwikkelen van monomateriaal die geschikt is voor de magnetron."

"Dit zijn allemaal voorbeelden van ontwikkelingen die we samen oppakken," vult Rob aan. "Of wij leggen de vraag neer bij Paardekooper of het bedrijf komt zelf met interessante ideeën. Ze denken niet in omzet, maar in mogelijke oplossingen om bij te dragen aan onze ambities en doelstellingen. Dat is heel veel waard."

Betrouwbare partner
"Naast folies nemen we ook persoonlijke beschermingsmiddelen en verbruiksartikelen af bij Paardekooper. Het is fijn om hiervoor één leverancier te hebben. En wat voor één! Paardekooper staat echt altijd voor ons klaar. Ook toen we in de coronaperiode ineens moesten opschalen. Ondanks alle hectiek in de handel konden we op Paardekooper rekenen. Ze houden onze voorraden nauwlettend in de gaten op basis van een wekelijkse prognose. Dat pakt eigenlijk altijd goed uit. Natuurlijk gaat er soms weleens iets mis, maar ze gaan problemen niet uit de weg. We komen er samen altijd uit. We werken niet voor niets al zo lang samen."

Bron: Paardekooper

Voor meer informatie:
Paardekooper
Willem Beukelszstraat 16
3261 LV Oud-Beijerland
+31 (0)88 22 22 333
info@paardekooper.com  
www.paardekooper.nl   

Tuinderij Vers
Kloosterweg 2
3232 LC Brielle
+31 (0) 181 485112
info@tuinderij-vers.nl  
www.tuinderij-vers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven