Handelsverdrag EU-Canada aangenomen: 'Goed voor boer en tuinder'

CETA, het handelsverdrag tussen de EU en Canada, is aangenomen in de Eerste Kamer. Dat is goed nieuws voor de boeren en tuinders in Nederland, schrijft LTO Nederland.

Al vijf jaar wordt er onder de voordelen van het verdrag handel gedreven met Canada en in die tijd is de export van agrarische goederen groter dan de import. Het handelsverdrag heeft boeren en tuinders daarmee meer opgeleverd dan gekost, stelt de belangenbehartiger op basis van CBS-cijfers.

LTO Nederland adviseerde de Eerste Kamer om in te stemmen met CETA. Volgens LTO kan het verdrag nog beter, maar is het 'wel goed genoeg'. LTO onderstreept bijvoorbeeld nog wel dat 'agrarische producten die volgens lagere standaarden zijn geproduceerd geen plek horen te hebben op de Europese markt.'  Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde met CETA in.

Internationale handel is voor een open economie als de Nederlandse economie van groot belang, zegt LTO. "Van iedere vijf boeren en tuinders bestaan er immers zeker drie bij de gratie van onze export. Het hangt per sector af hoe zeer er geprofiteerd wordt van deze handel." Onderstaande infographic geeft er een beeld van. 

Bron: LTO Nederland   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven