Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

V10 toegelaten in Mexicaanse tomatenteelt tegen Pepinomozaïekvirus

Tomatenplanten in Mexico kunnen nu ook worden beschermd tegen het Pepinomozaïekvirus. Om tomatentelers te informeren over het effect van onze biologische producten, is Valto vorige week de Atlantische Oceaan overgestoken. Daar is ook Koppert Mexico bezocht, die de distributie van V10 in het land voor Valto gaat verzorgen. Met de goedkeuring van V10 in Mexico breidt het bedrijf uit De Lier de export van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen verder uit.


Thorben in geel op bezoek bij Koppert in Mexico

"Natuurlijk zijn we heel blij met deze toelating"', zegt directeur Thorben Looije. "Een registratietraject duurt vaak meerdere jaren en is altijd maatwerk, want elk land ter wereld heeft zijn eigen regels en eisen. In Mexico zijn we bijvoorbeeld vijf jaar geleden gestart met het aanvragen van de goedkeuring voor V10. Na het aanleveren van de onderzoeksgegevens en het beantwoorden van alle vragen hebben we nu toelating voor V10, zodat we telers in dit Midden-Amerikaanse land kunnen helpen hun tomatenplanten te beschermen tegen het Pepinomozaïekvirus (PepMV)."

Voor meer informatie:
Thorben Looije
Valto
+31(0)6 18637403
thorben@valto.nl 

Publicatiedatum: