Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Al die seizoenswerkers een vast contract geven? Dat kan niet, zegt tomatenteler over plannen kabinet

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken, CDA) presenteerde vorige week allerlei plannen om flexwerk zoveel mogelijk te ontmoedigen. NRC zocht uit wat dat voor verschillende sectoren betekent en vroeg ook personeelsmanager Martine van der Meer van CombiVliet. Zij geeft aan dat de tomatenteler niet iedereen jaarrond werk kan bieden én dat bovendien veelal arbeidsmigranten ook niet in vaste dienst wíllen. 

In de krant geeft ze wel, net als veel werkgevers, aan dat flexwerk is doorgeschoten in Nederland. "Mensen krijgen keer op keer een los contract, terwijl er genoeg werk is", ziet Van der Meer. "En ze worden eruit gekieperd wanneer ze een vast contract moeten krijgen." 

De nieuwe regels kunnen sommige werkgevers pijn gaan doen – ook tomatenteler CombiVliet. Duurder uitzendwerk als uitzendkrachten straks arbeidsvoorwaarden moeten krijgen die gelijkwaardig zijn aan die van hun collega’s die rechtstreeks in dienst zijn, gaat ook voor duurdere tomaten zorgen. 

Lees hier meer in de krant, waar Van der Meer ook het beeld bestrijdt dat arbeidsmigranten 'arme sloebers' zijn. 

 

Publicatiedatum: