Nuttige nematoden zorgen voor 80% sterfte bij Florida-uil in Spaanse paprikateelt

Capsanem entomopathogene nematoden zijn ingezet in de biologische strijd tegen Florida-uil (Spodoptera exigua), een van de plagen die de afgelopen jaren de meeste problemen hebben veroorzaakt in de Spaanse paprikateelt, zowel in de kas als buiten. De technische afdeling van Koppert heeft aan de hand van proeven geconstateerd dat de Capsanem entomopathogene nematoden, die luisteren naar de wetenschappelijke naam Steinernema carpocapsae, een sterftecijfer halen van 80% in populaties van Spodoptera exigua.


Rups van Florida-uil (Spodoptera exigua)

Dit hoge percentage is volgens het team van Koppert te danken aan het unieke gedrag van deze nuttige nematoden, die de rupsen via eender welk gaatje binnendringen en ze vervolgens koloniseren en infecteren met een dodelijke bacterie die ze in slechts een paar uur doodt. Na de dood van de rups voeden de nematoden zich met de vlinderlarve. Wanneer het lichaam van de rups helemaal leeg is, gaan de nematoden naar buiten en zoeken ze een andere rups om hetzelfde proces te herhalen.

Toepassing op de bladeren
Een ander voordeel van Capsanem is dat het gemakkelijk op het blad kan worden aangebracht met behulp van standaard spuitapparatuur. "Om de behandeling te optimaliseren, is het handig om voldoende water te gebruiken om een gelijkmatige bevochtiging van de bladeren op alle kanten van de plant te garanderen. Het is raadzaam om de behandeling op het einde van de dag, bij zonsondergang, uit te voeren." 

De toepassing van Capsanem wordt speciaal aanbevolen voor de biologische bestrijding van larven in elk van hun ontwikkelingsstadia en is compatibel met hulpfauna en andere verdedigingsmiddelen.

Voor meer informatie:
Koppert
www.koppert.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven