"Het loont de voedingsopname van planten nauwlettend in de gaten te houden"

Hoe meer informatie beschikbaar is over de teeltomgeving, hoe nauwkeuriger er kan worden gehandeld, vandaar de term precisieteelt. "Stap één is weten wat er in de teeltruimte gebeurt en stap twee is corrigerende maatregelen nemen om de omgeving op het optimale niveau te brengen", zegt Alex Babich, oprichter van het Amerikaanse Nuravine. "Planten hebben bepaalde omstandigheden nodig om optimaal te presteren, en dit vereist de grootst mogelijke aandacht voor elk detail."

Dit is een van de redenen waarom Nuravine Aurora heeft ontwikkeld, een slim monitoringsysteem dat constant bijhoudt wat er in het irrigatiesysteem gebeurt, zodat het op basis van die informatie taken kan uitvoeren. Het systeem wordt geleverd met 5 verschillende sensoren die de pH, EC, DO, ORP en temperatuur meten. "Deze informatie geeft telers veel inzicht in de toestand van het water en de voedingsoplossing voor hun gewassen", zegt Alex.


Alex Babich

Teeltproblemen voorkomen
Het voorkomen van problemen voordat ze zich stellen, is cruciaal in de CEA-teelt, omdat wat goed lijkt te gaan, soms iets verborgen houdt dat uiteindelijk van invloed kan zijn op de opbrengst. Als je maar naar 2 parameters kijkt in plaats van naar 5, dan is het mogelijk dat alles er goed uitziet, terwijl dat in feite niet zo is. De pH en EC kunnen bijvoorbeeld op het juiste niveau liggen, maar de ORP kan tegelijkertijd laag zijn, wat betekent dat er een pathogene opbouw in het reservoir kan plaatsvinden. Hoe vlugger dit wordt opgemerkt, hoe sneller er correcties kunnen worden aangebracht om schade aan de planten te vermijden. 

"Met de Aurora kunnen telers constant monitoren en eenvoudig bijsturen, zodat de gewassen zich altijd onder de optimale omstandigheden bevinden", merkt Alex op. Zo kan het systeem automatisch de EC-waarden aanpassen als de planten daarom vragen. Het systeem zal bepaalde voedingsstoffen injecteren totdat het reservoir het gewenste niveau en verhouding bereikt. "Het is een intelligent systeem dat kan bepalen wat en hoeveel er moet worden toegevoegd", zegt Alex.


Installatie bij Deep Roots Cultivation

Teeltgegevens
Alex en het team van Nuravine spannen zich voortdurend in om het systeem nog geavanceerder te maken. "We werken aan een model dat veel meer soorten sensoren en aandrijvingssystemen integreert waarmee je bijna elke denkbare taak kunt uitvoeren. Het is bijna alsof we de nieuwe programmeertaal van indoor farming aan het uitvinden zijn, inclusief hardware!" Hierdoor leent het systeem van Nuravine zich uitstekend om met verschillende technieken te experimenteren en unieke processen uit te voeren. 


De bediening kan op afstand gebeuren

Geïntegreerde camera
Uiteindelijk zou er een machine learning-camerasysteem in de hardware kunnen worden geïntegreerd, waardoor het systeem beslissingen kan nemen op basis van de plantgezondheid en de formules van voedingsstoffen of omgevingscondities kan aanpassen. "We bouwen de infrastructuur om dit alles te implementeren en meer functies toe te voegen op basis van wat de klant nodig heeft. We verbeteren onze machines continu om altijd voorop te lopen. Dit is een zeer snelle en innovatieve sector. Een teler moet dus samenwerken met de snelste innovators om op te vallen in zo'n competitieve markt."

Voor meer informatie:
Alex Babich (oprichter en CEO)
Nuravine
www.nuravine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven