Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horti Footprint Chain Program en Greenport West-Holland partners

Horti Footprint Chain Program (HFCP) is partner geworden van Greenport West-Holland. Tegelijk is de Greenport lid geworden van HFCP. Het Horti Footprint Chain Program is een keteninitiatief dat zich inzet voor het verduurzamen van de gehele sector door het gebruik van de Horti Footprint. 

Greenport West-Holland zet zich via verschillende programma’s in voor een volhoudbare tuinbouwsector waarin een balans bestaat tussen ecologische, maatschappelijke en economische waarden. Een belangrijke manier om deze balans te kunnen onderbouwen en te verbeteren is door het bepalen van de footprint van de activiteiten van ons tuinbouwcluster en ernaar te streven deze continu te verbeteren. Bovendien zijn er steeds meer consumenten, retailers en overheden die gekwantificeerd inzicht in de mate van duurzaamheid van producten willen krijgen.

De footprint-berekening (of: Life Cycle Analysis) is volgens de Greenport een belangrijk instrument om tot een volhoudbare tuinbouwcluster te komen. Daarom is de Greenport blij met het wederzijdse partnerschap met Horti Footprint Chain Program. 

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: