Bahn Gemüsegroßhandel

"Komkommers uit Duitse teelt verkopen zichzelf momenteel"

"Hoewel de traditionele zomerdip ook op de groothandelsmarkt in Hamburg langzaam maar zeker inzet, worden bepaalde groentensoorten uit Duitse teelt nog steeds goed ontvangen," vertelde Matthias Bahn, directeur van het gelijknamige bedrijf op de groothandelsmarkt Hamburg, vorige week. "Nieuw bij de inkomende goederen zijn bijvoorbeeld de sperziebonen, die we in eerste instantie uit Zuid-Duitse teelt aanbieden. Over enkele dagen zullen vermoedelijk ook de eerste Noord-Duitse leveringen van lokale telers bij ons arriveren. Sperziebonen worden traditioneel vooral op weekmarkten zeer goed verkocht."

Het familiebedrijf is als negentig jaar op de groothandelsmarkt in Hamburg gevestigd. In de loop der jaren heeft Bahn zich kunnen ontwikkelen tot een aanlooppunt voor geselecteerde groenten. Als groentenhandelaar heeft Bahn de wind in de rug, want regionale groenten zijn duidelijk een trend: "Bloemkool en komkommers uit Duitse teelt verkopen zichzelf momenteel. Komkommers nemen we tijdens het seizoen hoofdzakelijk van geselecteerde lokale telers en de tuinbouwcentrale Papenburg af. Onze afnemers, hoofdzakelijk markthandelaren en gastronomen, waarderen deze regionale herkomstgarantie nog steeds", schetst Matthias.


Matthias Bahn biedt een brede selectie aan Duitse groenten aan, bijvoorbeeld koolrabi uit de regio.

Sterke groei bij munt en basilicum
Een ander handelsmerk van het traditionele bedrijf zijn de potten met keukenkruiden die het hele jaar door op de stand op de groothandelsmarkt te vinden zijn. Matthias: "Streekproducten van onze vaste telers zijn dit jaar begin mei voor het eerst binnengekomen en kunnen over het algemeen tot in oktober worden aangeboden. Potkruiden uit Papenburg zijn inmiddels vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. In de winter hebben onze klanten dan ofwel potkruiden uit Papenburg ter beschikking, ofwel Italiaanse kruiden die door middel van directe import worden afgenomen. Over het gehele assortiment gezien zijn munt en basilicum over het algemeen het populairst. Ook zien we het hele jaar door een goede vraag naar Italiaanse rozemarijn."

Ondanks de zomerdip die eraan zit te komen heeft de groothandelsmarkt volgens Matthias in de afgelopen twee pandemiejaren goed gedraaid. "Juist onze klanten, de gespecialiseerde retailers en weekmarkthandelaren, blijken bijzonder crisisbestendig te zijn geweest. Ook nu nog zien we een  positieve tendens."

Voor meer informatie:
Matthias Bahn
Obst- und Gemüsegroßhandel & Transporte
Fliegenberg 44
D-21435 Stelle, Duitsland
Tel: +49 (0)4174 2269
info@matthiasbahn.de 
www.gemuesegrosshandel-bahn.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven