Broekhof neemt verpakkingsactiviteiten van Van Iperen over

Van Iperen uit Westmaas verkoopt per 1 september 2022 haar verpakkingsactiviteiten aan Broekhof Verpakkingen, onderdeel van Koninklijke Paardekooper Group.In 1999 startte Van Iperen met de verkoop van sierteeltverpakkingen. In de afgelopen decennia is dit onderdeel uitgegroeid een substantiële bedrijfsactiviteit. Uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid en logistiek en de toenemende complexiteit in de wereld van verpakkingen, heeft Van Iperen doen besluiten dat voor verdere groei meer kennis en specialisme nodig is.

Door de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij Broekhof, kan Van Iperen nog meer focus aanbrengen op het groeispecialisme rond het voeden, versterken en beschermen van gewassen, aldus Dirk-Jan Bakker (CEO Van Iperen). “De verkoop van de verpakkingentak geeft ons ruimte voor groei in de vergroening van gewasbescherming (biologie, groene middelen) en meststoffen (circulaire reststromen, Greenswitch, biostimulanten, waterkwaliteit).” 

Met de overname versterkt Koninklijke Paardekooper Group haar positie verder in de sierteeltsector.

De Horti-divisie van Paardekooper, inclusief Broekhof en Dillewijn Zwapak, voorziet wereldwijd de bloemen- en plantenbranche van verpakkingen. Het verduurzamen van de verpakkingen is hierbij een belangrijke ambitie. Bert van Dongen, CFO van KPG: “De verpakkingsactiviteiten van Van Iperen zijn onze kernactiviteit. Door deze overname kunnen we onze kwekerstak verder uitbouwen. We borduren daarbij graag voort op de jarenlange relatie tussen Van Iperen en haar klanten.”

Voor meer informatie:
Koninklijke Paardekooper Group
www.paardekoopergroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven