Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding Rijk Zwaan helpt De Lier aan droge voeten

Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland gaan investeren in extra afvoermaatregelen om wateroverlast in en rondom de woningen in De Lier tegen te gaan. Door de uitbreiding van Rijk Zwaan in de directe omgeving ontstond de mogelijkheid om een sloot te verbreden. 

Al enige jaren hebben de bewoners van woningen aan de Oranjebuurt te maken met wateroverlast. Afgelopen jaren zijn er verschillende maatregelen genomen door de gemeente en het hoogheemraadschap. Helaas hebben deze werkzaamheden niet voldoende effect gehad. Door de uitbreiding van Rijk Zwaan ontstaat nu een kans het probleem aan te pakken.

De verbreding van de sloot zorgt ervoor dat er meer water opgevangen en afgevoerd kan worden. Deze verbreding van de watergang langs het Kralingerpad aan de zuidkant van de N223 is inmiddels gereed.

“Het is mooi om te zien hoe wij, samen met Rijk Zwaan de problemen te lijf gaan en de maatregelen uitvoeren” aldus wethouder Michiel Ferwerda en hoogheemraad Manita Koop.

Nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk
Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft samen met de gebiedskennis vanuit de gemeente, bepaald welke maatregelen het meest effectief, doelmatig en duurzaam zijn om de wateroverlast aan te pakken. Het zijn maatregelen om meer afvoer en berging in het hemelwater- en oppervlaktewatersysteem te realiseren. Doel is om het hemelwater uit deze wijk beter te bergen en af te voeren naar een lager gelegen zuidelijk gebied, waar ruim voldoende berging aanwezig is om de wateroverlast tegen te gaan.

Dit gebied is door klimaatverandering (toenemende hevige buien) in combinatie met bodemdaling kwetsbaar. Delfland en de gemeente werken de komende jaren samen om te onderzoeken wat nodig is om dit gebied droog te houden.

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland

Publicatiedatum: