Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iraakse tomatentelers klagen over concurrentie import

Sommige Iraakse markten worden overspoeld met geïmporteerde goederen. In het district Kifri, in het gouvernement Diyala, oogsten meer dan 100 telers jaarlijks 20.000 ton tomaten. Hoewel het ministerie van Landbouw van de Koerdische regio van Irak (KRG) een belasting van 750.000 dinar (504 euro) per ton geïmporteerde tomaten heeft opgelegd, heeft dit nog steeds niet de problemen en obstakels opgelost waarmee lokale telers worden geconfronteerd.

"Die geïmporteerde producten die uit het zuiden van Irak komen, concurreren met onze producten. We zullen niet meer dan een ton tomaten toelaten bij de controleposten," aldus Star Ali, woordvoerder van Garmiyan.

Vorig jaar gingen telers in het Penjwen-district van Sulaimani aan de grens met Iran de straat op om te protesteren tegen de goedkope, illegale invoer waardoor zij hun producten niet meer kunnen verkopen en zij beschuldigden de regering ervan dat zij er niet in geslaagd was een markt voor hen te vinden. Een teler zei dat de tomaten van Penjwen alleen al voldoende zijn om in Irak in de marktbehoeften te voorzien.

Bron: rudaw.net

Publicatiedatum: