Futuristisch hydroponisch systeem tentoongesteld in Wenen

Van een eerste visualisatie tot een afgewerkte sculptuur binnen drie maanden. In de zomer van 2021 vroeg Daniel Podmirseg, CEO van het Vertical Farm Institute, Roland Sier om mee te werken aan een project. Roland is geen onbekende op het gebied van de teelt op water, aangezien hij een uitgebreide achtergrond heeft in hydrocultuurconsultancy en plantenteelt en momenteel werkt als expert in voedingsoplossingen bij Ljusgårda, een Zweedse vertical farm.

Het project was gericht op het creëren van een vertical farm-demonstratie voor het Technisch Museum in Wenen. Dat resulteerde al snel in enkele brainstormsessies en het ontwerp was snel bepaald.


De schets en Roland met het uiteindelijke ontwerp

"Wat er gebeurde was een supersnel ontwerp- en onderzoeksgedeelte om de bedrijfsvoering zo cool mogelijk te maken en ook zoveel mogelijk automatisering toe te passen. Nu is het mogelijk voor bezoekers om een glimp op te vangen van de toekomstige voedsingsteelt, gecombineerd met een spannend ontwerp," deelt Roland trots mee.

Andere organisaties die hebben deelgenomen aan het ontwerp van het project zijn HortAgra, SANlight, Universiteit voor Bodemcultuur Wenen, het Technisch Museum van Wenen, General Laser, Herbeus Greens, Weidenauer Jungpflanzen (Jonge planten) en Scherr Jungpflanzen.

Om de planten te laten groeien, voorziet het systeem ze van ledlicht, water en macro- en micronutriënten die via Weens hoog bronwater en zuurstof worden toegediend. "De experimentele sculptuur bevindt zich in een permanent proces van transformatie. Elke keer dat je het museum bezoekt zal je de planten anders waarnemen," zegt Daniel.

Voorlopig nog genoeg tijd voor een bezoek, want de sculptuur is nog tot eind augustus te zien.

Voor meer informatie:
Roland Sier, Hydroponic consultant
rolandsier@gmail.com 

Daniel Podmirseg, CEO 
podmirseg@verticalfarminstitute.com 
Vertical Farm Institute 
verticalfarminstitute.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven