Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stikstofuitstoot bij woningbouw op plaats kassen mag niet stijgen

Hoe stookten zeven telers langs de duinenrand in Monster hun kassen? Een goed antwoord op die vraag ontbreekt, vindt de Raad van State. Dat bleek gisteren in een tussenuitspraak over woningbouwplannen op voormalige glastuinbouwgrond.

De woningen komen dichtbij een Natura 2000-gebied. Het stikstofonderzoek van de gemeente Westland is niet volledig, oordeelt de Raad van State. Een aantal omwonenden en de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming heeft beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan voor woningbouw. 

Er is in het onderzoek vanuit gegaan dat de helft van de kassen als 'warme kas' werd gebruikt en de andere helft als 'koude kas'. Daar is een emissie aan verbonden. De Raad van State stelt dat niet voldoende is aangetoond dat op de plek van de inmiddels gesloopte kassen woningbouw niet tot een hogere stikstofuitstoot zal leiden. 

De gemeenteraad van Westland moet de gebreken in het bestemmingsplan vóór 26 oktober 2022 herstellen. Daarna doet de Raad van State een einduitspraak. 

Lees hier de hele rechtszaak.