Mike Gitzels:

"Persoonlijk ben ik positief gestemd over de toekomst"

Mike Gitzels van Plantenkwekerij Gitzels is 28 jaar. In de aanloop naar het jaarcongres van Greenport Noord-Holland Noord van 6 oktober over de ‘toekomst van de agri business’ krijgt hij vijf vragen voorgelegd vanuit de Greenport. 

Eén daarvan is de volgende:

Bedrijfsopvolging in agrarische bedrijven is in Nederland een groot probleem. Uit cijfers van het CBS blijkt dat maar 41% van de agrarische bedrijven een bedrijfsopvolger heeft. Zie jij dit ook en waar liggen volgens jou de knelpunten?

"Vanwege de vaak hoge financiële lasten en toenemende regelgeving ziet het toekomstperspectief er voor niet alle agrarische bedrijven even rooskleurig uit. Persoonlijk ben ik positief gestemd over de toekomst. Ik geloof in de enorme passie, oplossingsgerichtheid, innovatie en wendbaarheid van onze sector. Het proces van opvolging is bij ons al drie jaar gaande en begin 2024 zal de opvolging definitief worden. Onder begeleiding van onder andere Florpartners stippelen we met een gemixt Management Team van jong en oud de weg uit naar de toekomst."

Lees hier alle vijf de vragen en Mike's antwoorden op die vragen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven