Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik telersbijeenkomst Drenthe Flowers in Klazienaveen over gewasbescherming en nullozen

Het onderwerp gewasbescherming stond op woensdag 22 juni centraal tijdens een door Glastuinbouw Nederland georganiseerde bijeenkomst bij Drenthe Flowers in Klazienaveen. Onder een warm zonnetje werd in de kassen aandacht besteed aan de stand van de gewassen en arbeid, maar vooral aan het feit dat het bedrijf tot de zogenaamde nullozers kan worden gerekend en welke acties hiervoor zijn verricht. De basis voor die acties werd gevormd door de uitkomsten van de erfscan, uitgevoerd in het kader van het maatregelenprogramma DuurSaam Glashelder.


 
Na het bezoek aan de kas werd de middag vervolgd in de ontvangstruimte van het bedrijf, waar Cees Ruhé de middag opende. Hij memoreerde dat dit de laatste bijeenkomst was in een reeks van veel activiteiten die sinds 2018 vanuit DuurSaam Glashelder zijn georganiseerd. Hoewel veel bereikt is in de afgelopen jaren - met name als het gaat om de noodzakelijke aandacht voor schoon oppervlaktewater, bewustwording bij de tuinders én investeringen door tuinders - is de kwaliteit van het water nog niet voldoende verbeterd. De doelstelling van maximaal één overschrijding per jaar is nog niet gehaald.

Klik hier voor een verslag van de bijeenkomst.

Publicatiedatum: