Noord-Ontario een voedselwoestijn - of toch niet?

"Wij telen onder andere boerenkool die beter is dan alles wat in vollegrond wordt geteeld. Ze is niet taai of bitter en dat is wat onze populariteit in het begin echt heeft opgebouwd," zegt Erin Rowe van Truly Northern.

Truly Northern is een indoor farming bedrijf opgericht in 2017 toen Erin en haar man Stephane hun eerste modulaire teeltbedrijf kochten, een 10x10x40-ft zeecontainer uitgerust met ZipGrow torens. Deze eerste locatie bevindt zich in Chelmsford, een wijk van Sudbury in het noorden van Ontario.

In 2018 deden Erin en Stephane een televisie-interview over Truly Northern en kregen al snel een telefoontje van iemand in Opasatika, buiten Kapuskasing. De beller had een indoor champignonfaciliteit die hij wilde ombouwen tot een indoor farm voor bladgroenten. En zo nam Truly Northern een grote sprong en voegde de tweede locatie toe, waarvan de 2136 m2 de 37 m2 van de eerste farm in het niet doet vallen. In deze tweede locatie worden bladgroenten geteeld in rijen van 21 m lang.

"We konden geen nee zeggen tegen de mogelijkheid in Opasatika, dus hebben we uiteindelijk ons 10-jarenplan in twee jaar geïntroduceerd. Er is zeker een leercurve geweest en het is een uitdaging omdat de tweede teeltlocatie 6 uur verderop ligt, maar we hebben werknemers die dezelfde visie hebben als wij," legt Erin uit.


Charlie de lama keurt de sla van Truly Northern goed

Voedselsoevereiniteit voor Noord-Ontario 
Truly Northern heeft samengewerkt met verschillende lokale organisaties, zoals Boreal College, dat een ongebruikte ruimte voor hydrocultuur had en Truly Northern benaderde over het telen van groenten. De ruimte wordt nu gebruikt voor de teelt van rucola. Truly Northern heeft ook een boerderijwinkel gebouwd die ze The Shed noemen. In de zelfbedieningswinkel worden Truly Northern-groenten en een verscheidenheid aan lokale producten zoals honing, verse eieren, ahornsiroop, paddenstoelen, enz. verkocht. Het bedrijf is ook aanwezig op de plaatselijke boerenmarkt, die volgens Erin de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen.

"De aanvragen van verkopers voor de Sudbury-markt zijn de afgelopen jaren verdrievoudigd, terwijl het aantal bezoekers is verdubbeld of verdrievoudigd. We maken deel uit van de opbouw van een echt sterke voedselgemeenschap," merkt Erin op.

Truly Northern houdt zijn ogen open voor verschillende subsidies nu de overheid zich het belang van lokale voedselteelt realiseert en steeds vaker financieringsprogramma's introduceert om indoor farming te ondersteunen. Volgens Erin is verticale tuinbouw ideaal in noordelijke gemeenschappen, omdat het korte seizoen en de beperkte tuinbouwgrond het onmogelijk maken om het hele jaar door buiten te telen. Elke stad zou zijn eigen vertical farms kunnen bouwen om in zijn behoefte aan verse bladgroenten te voorzien, in plaats van deze te importeren.

"Het zou het Noorden moeten zijn dat voor het Noorden teelt. Wij telen voor het Noorden," zegt Erin.

Voor meer informatie:
Erin Rowe, farmer
Truly Northern
+1 705 702-0382
hello@trulynorthern.ca 
trulynorthern.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.