Samenwerken van start om distributie CO2-neutrale substraten te verbeteren

ZipGrow en Growfoam hebben een nieuw distributiepartnerschap aangekondigd om CO2-neutrale substraten aan een breder publiek van hydrocultuurtelers aan te bieden.

ZipGrow ontwerpt en bouwt verticale kweektechnologie die verse bladproducten toegankelijk maakt voor alle soorten telers met een teelt op water, van beginner tot full-scale commerciële operaties. Dit distributiepartnerschap met het Nederlandse innoverende agtechbedrijf Growfoam zal ZipGrow's Noord-Amerikaanse klanten, zowel commercieel als hobby, directe toegang bieden tot 's werelds eerste en enige 100% biologisch afbreekbare en circulaire schuimsubstraat.

"Onze beide bedrijven voelen een diep gevoel van betrokkenheid bij het verminderen van de impact op het milieu zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengsten, inkomsten of operationele kosten van onze telers," zegt Eric Lang van ZipGrow. "We zijn verheugd om samen te werken met Growfoam om wederzijdse inspanningen voor een groenere toekomst te ondersteunen en om te voldoen aan de vraag van de gemeenschap naar verse, gezonde producten vrij van verontreinigende stoffen en gewasbeschermingsmiddelen."

Growfoam pluggen worden geproduceerd van polymeren en natuurlijke toevoegingen, zonder microplastics of PFA's. Ze zijn TUV Industrial Composting Certified, schoon en vrij van ziekteverwekkers. "We zijn enthousiast om samen te werken met Zipgrow en ons schuimsubstraat beschikbaar te maken voor hun klanten," zegt Martin Tietema, CEO van Growfoam. "We delen allebei dezelfde visie op gezond, duurzaam en overvloedige voeding en Growfoam staat te popelen om deze samenwerking te laten slagen."

De afgelopen zes maanden hebben leden van het ZipGrow Research and Development team de prestaties van Growfoam pluggen in ZipGrow Towers rigoureus getest met een verscheidenheid aan gewassen. "Terwijl we blijven bouwen aan nieuwe innovaties en ons portfolio uitbreiden, moet duurzaamheid de hoogste prioriteit zijn," vervolgt Lang. "Growfoam media is volledig compatibel met ZipGrow technologieën en we zijn ervan overtuigd dat dit een optimale alternatieve oplossing zal bieden voor ZipGrow klanten zonder in te leveren op prestaties."

Voor meer informatie:
ZipGrow
www.zipgrow.com 

 Growfoam
www.growfoam.ag

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven