50% meer planten dankzij nieuwe aardbeienteeltsysteem

Beekenkamp Verpakkingen breidt het assortiment verder uit met aardbeientrays die op het systeem zoals dat bij Kraege Beerenpflanzen in Duitsland passen. Een belangrijk voordeel van dit aardbeienteeltsysteem is dat er de helft minder staal voor de profielen wordt gebruikt. De trays van Beekenkamp nemen die overbrugging over.

Aart Jan Bos van Beekenkamp: "De constructie van de trays is zo gemaakt dat het sterk is. Vooralsnog produceren we de trays nog met 12 plantgaten. Dit wordt uitgebreid In stappen van 4 gaten. De tekeningen liggen al klaar op de tekentafel."

Beekenkamp Verpakkingen en Kraege Beerenpflanzen hebben samen met Gege Machinebouw de aardbeientray ontwikkeld. Het draagt bij aan de verduurzaming van de aardbeienkweek; bij deze aardbeientray staan de planten niet op de grond, waardoor minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

De combinatie van de het teeltsysteem en de bijbehorende tray zorgt ervoor dat het aantal planten per hectare met 50% worden verhoogd.

De tray maakt het ook mogelijk dat een groot deel van het werk wordt gemechaniseerd. De hoeveelheid handarbeid wordt sterk verminderd bij gebruik van deze aardbeientray, stelt Aart Jan. "Een moederboard rijdt op een rails, aan de zijkant, over de trays heen. Met behulp van dit moederboard kunnen er water, meststoffen en gewasbe-schermingsmiddelen toegediend worden."

Beelden zeggen meer dan woorden. Deze video zal het een en ander verduidelijken.

Voor meer informatie:
Aart Jan Bos
Beekenkamp Verpakkingen B.V.
+31 0174 526 100
verpakkingen@beekenkamp.nl 
www.beekenkamp.nl/verpakkingen 

 

GEGE Machinebouw B.V.
+31 (0) 413 – 36 52 19
info@gegebv.nl 
www.gegebv.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven