teler kijkt naar Azië en productie veevoer

Pure Harvest haalt miljoeneninvestering binnen voor uitbreiding

Pure Harvest Smart Farms, teler in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft $ 180,5 miljoen opgehaald in een financieringsronde om verdere groei mogelijk te maken.

De financiering wordt voorzien door een consortium van internationale investeerders, waaronder Metric Capital Partners uit het Verenigd Koninkrijk IMM Investment Corp uit Zuid-Korea en Olayan Group  uit Saoedi-Arabië. Het bedrijf zal het kapitaal en verschillende vormen van schuldfinanciering gebruiken om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, de aanwezigheid in de Arabische Golfstaten uit te breiden en nieuwe markten in Azië te openen.

Overtekend
Het is volgens Pure Harvest 'de grootste converteerbare financiering ooit' in de regio. De financieringsronde was 'enorm overtekend', laat de teler trots weten. Een paar strategische investeerders zijn nog in gesprek over verdere schaalvergroting.  

Sky Kurtz, medeoprichter en CEO van Pure Harvest Smart Farms, zegt: "Bij Pure Harvest hebben we aangetoond dat we onze hightech teeltoplossingen betrouwbaar kunnen inzetten in de regio van de Arabische Golfstaten. Nu is het tijd om nieuwe markten te betreden die vergelijkbare uitdagingen hebben als de onze: een snelgroeiende bevolking, seizoensgebonden importafhankelijkheid en de verlammende effecten van kortetermijncrises (bijv. Covid-19, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne) en klimaatverandering op ons wereldwijde voedselsysteem. De toekomst van de tuinbouw is hier en nu. We hebben de middelen om onze oplossing naar de wereld te brengen."

"Vanwege onze langdurige succesvolle investering in Farm8 (PlanTFarm), kenden we de sector goed", zegt Hyun-Chan Cho, partner bij IMM Investment Corp. De Zuid-Koreanen kondigden in oktober al een initiële investering van $ 50 miljoen in Pure Harvest aan. "Met Pure Harvest zagen we een complementaire oplossing die ons in staat stelde verder te gaan op de ingeslagen weg waarin we blijven geloven en die tastbaar bijdraagt aan wereldwijde voedselzekerheid, waterbesparing, economische diversificatie en duurzaamheidsdoelstellingen. We zijn er trots op dat we Pure Harvest actief kunnen ondersteunen bij de missie om zijn oplossing ook naar Aziatische markten te brengen."

Veevoer
Citigroup was exclusief financieel adviseur van Pure Harvest. De investeringen komen bovenop onderzoeks- en ontwikkelingsstimulansen die het in 2020 kreeg van het Abu Dhabi Investment Office. De financiering moet Pure Harvest in staat stellen zijn groeiplannen te versnellen, teeltsystemen in nieuwe markten in te zetten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling te vergroten. Het bedrijf onderzoekt ook een aantal nieuwe groei-initiatieven, waaronder productassortimentsuitbreidingen en waterbesparende bedekte teeltoplossingen voor veevoederproductie. 

Voor meer informatie:
David Caldwell
Pure Harvest
pureharvest@cw8-communications.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven