Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour lanceert de Zero Waste Box voor groente en fruit

Carrefour introduceert de Zero Waste Box, een anti-voedselverspillingsinitiatief. De boxen bestaan uit groenten en fruit die licht beschadigd of heel rijp zijn, maar wel nog perfect bruikbaar zijn om een lekkere soep of een verfrissende smoothie mee te maken. En dat tegen een vaste prijs van €2,50.

De "Zero Waste Box” die recent door Carrefour gelanceerd werd, bevindt zich momenteel in een testfase in de Carrefour Hypermarkt van Mont-Saint-Jean, Waterloo en Kraainem, evenals in de Carrefour Market van Edegem, Etterbeek en Elsene (Molière). Elke pilootwinkel kreeg 2.080 dozen die ze, afhankelijk van de winkelvoorraad, kunnen vullen met minstens 1,5 kg groenten en fruit. Carrefour verzamelt de feedback van klanten over dit nieuwe initiatief. Als de testresultaten positief zijn, zal deze Zero Waste Box op grote schaal worden aangeboden.

Een goede actie voor de planeet, maar ook voor de portefeuille van klanten. Dit initiatief sluit aan bij andere maatregelen die Carrefour neemt om voedselverspilling tegen te gaan zoals bijvoorbeeld haar samenwerking met Too  Good To Go en de Schenkingsbeurs.

 

Publicatiedatum: