Daniel Larsson: "Zweedse, Nederlandse en Belgische aardbeien haalden zeer hoge prijzen"

Recordafzet aardbeien tijdens midzomerfeest in Zweden

De Zweden dansten zich een weg naar een record in de aardbeienverkoop op de midzomervieringen van afgelopen vrijdag 24 juni. "Lokale Zweedse aardbeien werden samen met geïmporteerd fruit uit Nederland en België tegen zeer hoge prijzen verkocht. Ook goedkopere aardbeien uit Polen deden het goed", zegt een zeer tevreden Daniel Larsson, hoofd Inkoop en mede-eigenaar van Hebe Frukt & Grönsaker AB.

"Het Midzomerfeest vindt altijd op de laatste vrijdag van de maand juni plaats. Hier in Zweden vieren we dat groots. Het is de grootste verkoopdag van het jaar, nog beter dan Pasen en Kerstmis. We verkopen dan altijd veel aardbeien, aardappelen, dille, groenten en meloenen. Vooral de Zweedse aardbeien en aardappelen gaan vlot over de toonbank. Het weer en de temperatuur in mei en juni laten toe voor deze ene week heel veel aardbeien te telen. Omdat de vraag zo groot is, is het wel moeilijk om de teelt en het werk te organiseren voor een zo groot mogelijke oogst voor die paar dagen. We plukken dan wel tot tien keer meer aardbeien dan normaal."

"We hebben dit jaar een nieuw record gevestigd in de verkoop van aardbeien. We hadden zelfs wat volumes tekort, maar door een goede samenwerking met onze telers konden we de supermarkten toch beleveren. De kwaliteit en de kleur van het fruit waren dit jaar erg goed. De prijzen waren behoorlijk hoog, ook van het Nederlandse en Belgische product. Hoewel de Poolse aardbeien lagere prijzen hadden, profiteerde iedereen van de hype en de hogere verkoop", vertelt Larsson enthousiast."Bedankt aan al onze lieve klanten die ons het vertrouwen hebben gegeven om ook deze Midzomerweek tot een goed einde te brengen!", zegt Emma Larsson, social media manager van Hebe Frukt & Grönsaker AB. "Dank ook aan onze geweldige medewerkers en telers. We hebben genoten van de smaken van haring, zeevruchten en zachtfruit. Het midzomerbuffet bestaat uit gerechten zoals haring en nieuwe aardappelen, haringcake, Janssons frestelse (romig aardappelgerecht met ansjovis, nvdr), zalm, eierhelften en tot slot een dessert met aardbeien. Na het dansen rond de bloemenboom en het spelen van verschillende spelletjes, krijg je dan meestal weer een beetje honger. Dan is het tijd om, als het weer het toelaat, de barbecue aan te steken."

Het bedrijf heeft ook op zijn website een verzameling van traditionele midzomerrecepten geplaatst, evenals enkele andere gerechten die een inspiratiebron kunnen zijn voor de midzomertafel: www.hebe.se/recept-midsommar/ 

Voor meer informatie:
Daniel Larsson
Hebe Frukt & Grönsaker AB
Tel: +46 (0)31 780 27 00 (Zweden)
daniel.larsson@hebe.se 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven