Curator QQ rondt onderzoeken af

Er is een nieuw faillissementsverslag verschenen van de curator in het faillissement van handels- en verpakkingsbedrijf Quality Queen. Daaruit blijkt dat het oorzakenonderzoek is afgerond, het rechtmatigheidsonderzoek bijna en ook heeft de curator conclusies getrokken over bestuurdersaansprakelijkheid. Daarvan wordt de bestuurder 'een dezer weken' op de hoogte gebracht. 

De curator wijst op het nog ontbreken van verslag van onderzoek door een externe accountant naar onder meer schending van de deponeringsplicht. De vertraging komt volgens de curator omdat de accountant van QQ zich tegen het externe onderzoek verzet. De werkzaamheden van die accountant zelf zijn ook onderzocht. Om niet nog langer te wachten zal het verslag van het externe
accountantsonderzoek nu worden nagestuurd, belooft de curator.

Over de conclusies zelf schrijft de curator (nog) niets. Eind juli belooft er een nieuw verslag uit te komen. Uit het verslag in maart bleek al wel dat de curator werk van het onderzoek maakte, onder meer door beroep te doen 'op een vooraanstaande hoogleraar privaat- en insolventierecht' in een onderzoek naar de vraag of is voldaan aan de administratie- en publicatieverplichtingen.  

Het nieuwe verslag is hier in te zien. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven