Volledig waterdicht belichtingssysteem Climalux

Door de ontwikkeling van een waterdichte PSU-lampkabel, in samenwerking met Draka Kabel uit Emmen, kan Climalux uit Hoek van Holland vanaf heden haar belichtingssystemen geheel waterdicht aanbieden, waardoor storingen nagenoeg worden uitgesloten en onderhoud tot een minimum wordt beperkt. 

Nieuwe PSU-lampkabel
De door Climalux ontwikkelde kabel is waterdicht (classificatie IP67) en kan door zijn 7-aderige opbouw ook alle datacommunicatie, 400 VDC en 12 V tegelijkertijd verwerken. Bij de ontwikkeling van de kabel is eveneens rekening gehouden met het gemak bij installatie. Het eenvoudige plug&play systeem maakt verwerking uiterst eenvoudig. De assemblage van de kabel vindt plaats in Europa, in samenwerking met een Nederlandse producent.

De groeilamp
De waterdichte CLX V1000 groeilamp van Climalux is in Nederland ontwikkeld op basis van Het Nieuwe Telen: energiezuinig telen en optimale productie. De dimbare lamp creëert een microklimaat rond elke plant, veroorzaakt door de verticale luchtbeweging in combinatie met de regelbare lichtintensiteit. Elke unit is uitgerust met diffuus glas voor een betere verspreiding en doordringing van het licht, waardoor het gewas minder stress ervaart en de planttemperatuur stabiel blijft. .

Toepassingen
Het belichtingssysteem heeft zijn sporen al verdiend in verschillende groenteteelten en diverse sierteelten. Elke nieuwe teelt wordt eerst grondig getest op de effecten van de toepassing, om besparingen te optimaliseren en opbrengsten te maximaliseren.  Deze processen vinden soms plaats bij kenniscentra of proeftuinen, maar worden ook in samenwerking met kwekers uitgevoerd.

Voor meer informatie:
Climalux
085 071 1020
info@climalux.nu 
www.climalux.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven