Zes nieuwe hoogwerkers voor las- en montagebedrijf

Las- & Montagebedrijf FBO uit Wateringen is onlangs eigenaar geworden van zes EP-800-5-L custom made Wixbe hoogwerkers. Eerder breidde men ook al uit met nieuwe Komatsu machines.

De Wixbe hoogwerkers zijn voorzien van de nieuwste generatie Kubota Stage V motoren, ten behoeve van gestelde emissienormen. De motor is voorzien van een 15kW generator voor las-werkzaamheden én een hydraulische pomp voor de rij- en hef functie. De unieke en compact bouw van het motorruim maakt het volgens de producent mogelijk om voldoende en stabiele 400VAC werkstroom op het platform te voorzien t.b.v. laswerk, zonder dat daar een extra aggregaat voor staat te draaien. Het motorruim is compleet geïsoleerd voor maximale geluidsdemping.

De hoogwerkers zijn uitgevoerd met een uitschuifbaar werkplatform van 5.5 x 1.7 meter, met een maximale platformhoogte van 8.5 meter. Verder is de hoogwerker voorzien van een nivelleersysteem voor het vlakstellen op ruw terrein. De besturing is volledig radiografisch, met proportionele bediening voor de rij- en hef functie. De compacte bouw geeft een transport afmeting van 3.0 x 1.7 x 2.8 meter.

De hoogwerkers zijn ontwikkeld en opgebouwd door Wixbe, een jong bedrijf uit Maasdijk, opgericht in januari 2018. Het bedrijf is vanuit origine ontstaan door het bundelen van krachten vanuit Wingerden Engineering en Van Beusichem Mechanisatie. Het bedrijf Van Beusichem Mechanisatie, ook gevestigd op Maasambacht 2A3 in Maasdijk, zal het onderhoud van de machines op zich nemen.

Beide partijen danken Frans Olierook voor het vertrouwen. 

Voor meer informatie:
Nieuwbouw
Wixbe B.V.
Maasambacht 2A3
2676 CW Maasdijk
info@wixbe.nl 
www.wixbe.nl 

Onderhoud
Van Beusichem Mechanisatie B.V.
Maasambacht 2A3
2676 CW Maasdijk
info@beusichem.com 
www.beusichem.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven