LED-lampen in eerste semi-gesloten kassen in Zuid-Korea

Signify is een overeenkomst aangegaan met een de Zuid-Koreaanse teler Woodeumgee Farm voor de ontwikkeling van een bedrijf en lichtrecepten. Ze willen de oogst van Tomango-tomaten vergroten en de kwaliteit van de vruchten verbeteren door middel van een zorgvuldig gekozen belichtingsoplossing.

Kijkje in Nederland
WDG farm werkt in een semi-gesloten hightech kas en wordt het eerste tuinbouwbedrijf dat in 2022 wordt genoteerd aan de KOSDAQ. Voorzitter Ho-yeon Kim raakte geïnteresseerd in het slimme tuinbouwmodel nadat hij in 2013 bij verschillende slimme teeltbedrijven in Nederland op bezoek was geweest. Hij was onder de indruk van de hogere productie op hetzelfde areaal. Na deze reis zette hij zich ervoor in om een slim teeltbedrijf op te zetten in Zuid-Korea.

Geavanceerd telen
WDF Farm staat te boek in Zuid-Korea als 'slim' bedrijf. Voorzitter Ho-yeon Kim is 'heel blij' met de samenwerking met Signify Korea. Samen willen ze een spectrum ontwikkelingen voor de Tomango-tomaat, een ras dat door WDG Farm is ontwikkeld met behulp van de natuurlijke zoetstof stevia. Tomango betekent 'zoete, tomaatachtige mango'. 


Voorzitter Ho-yoen Kim - dag en nacht in WDG farm 

LED versus HPS
Een meerderheid van de telers in Zuid-Korea gebruiken HPS-lampen als aanvullende lichtbron. Deze verbruiken echter meer energie en ze geven warmte af, waardoor het lastiger is om een specifieke temperatuur vast te houden in de kas.

De Philips LED GreenPower Toplighting biedt toegang tot gewasspecifieke lichtrecepten waarmee de productie en kwaliteit van Tomango verhoogd kan worden. Dit is gebaseerd op een drievoudige benadering. Allereerst vindt er een analyse plaats van de bestaande gewasomstandigheden door een technisch getrainde accountmanager. Daarna volgt er een gewassimulatie door een toepassingsengineer en een advies van een plantspecialist over elk gewas. Omdat de tomatenprijzen in de zomer het hoogst zijn, is het van groot belang om een stabiele productie te hebben in de zomer.


HPS-lamp geven normaal gesproken een typisch gele kleur af

Lokale teelt
Een stabiele, jaarronde teelt is belangrijk. Abnormale klimaatomstandigheden zoals een langer regenseizoen of winterseizoen vormen een bedreiging voor telers, die ook nog te maken hebben met vraag en aanbod op de markt. Grootschalige telers, zoals WDG Farms krijgen normaal gesproken het verzoek om een bepaald aantal ton Tomango per jaar te leveren.

Yongnam Kang, marktleider Verre-Oosten, links

"Met de Philips LED-oplossing kunnen we een maximale productiviteit behalen met bewezen lichtrecepten en tegelijkertijd het energieverbruik minimaliseren," zegt Yongnam Kang van Signify. "Door deze overeenkomst met WDG Farm kunnen we in de loop van het jaar steeds weer op een duurzame manier verse gewassen oogsten, inclusief Tomango."

Voor meer informatie:
Signify
Su Sungwoon Jung
sui.jung@signify.com 
www.philips.com/horti  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven