Tomatenprijzen lopen terug in week 25 bij VBT

Gedurende vorige week liepen de klokprijzen voor trostomaat terug bij het VBT. De middenprijs over week 25 van afgerond 61 eurocent per kilo komt dichtbij de prijs die vorig jaar in week 25 werd gerealiseerd. Het aangevoerde volume ligt ook niet iets hoger dan in dezelfde week in 2021 en 2020. Er blijft nog een kleine marge over ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. Datzelfde geldt ook voor de middenprijs voor losse tomaten bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties.

De klokprijzen van sommige andere kasgroenten stegen wel. De aubergines kregen er in de gemiddelde kiloprijs iets bij en komen afgerond uit op 65 eurocent. De grote maten werden het best betaald. Datzelfde gold ook voor de losse tomaten, zo viel al te lezen in marktnieuwsbrief van LAVA. 

De paprikaprijzen gaan stevig op en neer. Voor rode en gele paprika's kwam er in de prijs een paar dubbeltjes bij. Daarmee blijft de middenprijs flirten met het vijfjarig gemiddelde. Voor komkommer geldt ongeveer hetzelfde. Hier veranderde er in de middenprijs vorige week nagenoeg niets. Met een stuksprijs van een dikke 22 eurocent lag de prijs voor week 25 op het vijfjarig gemiddelde, maar onder de prijs die in 2021 en 2020 in dezelfde week werd genoteerd.

Bekijk hier alle middenprijzen voor groenten en fruit over week 25. 

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven