"Status van Australië als netto-exporteur voedsel niet als vanzelfsprekend beschouwen"

De voedselvoorziening van Australië wordt onder meer bedreigd door de klimaatverandering, het verlies van land- en tuinbouwgrond, tekorten aan arbeidskrachten, een dreigend tekort aan meststoffen en wereldwijde schokken zoals de Russische invasie in Oekraïne. Dr. Rachel Carey, hoofddocent voedselsystemen aan de Universiteit van Melbourne, zei dat de status van Australië als netto-exporteur van voedsel niet als vanzelfsprekend mag worden beschouwd, en dat de regering een langetermijnplan nodig heeft om de voedselzekerheid te vergroten.

"De coronapandemie was misschien wel de eerste keer dat Australische consumenten de ervaring hadden dat ze naar de supermarkt gingen en niet konden vinden wat ze wilden kopen," zei Carey. "Dat zullen we vaker meemaken, tenzij we echt serieuze langetermijnplannen maken om de veerkracht van de voedselvoorziening te vergroten. We hebben niet echt iemand in de regering die verantwoordelijk is voor de vraag of mensen genoeg te eten hebben, dus een minister voor voedsel zou een goed begin zijn."

Professor Mark Howden, directeur van het Institute for Climate, Energy & Disaster Solutions van de Australian National University, steunt het idee van een minister voor voedsel, gezien de verwachte bevolkingsgroei in Australië en wereldwijd.

Bron: watoday.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven