Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We willen ook buiten de Benelux-markt steenwol een tweede leven geven"

De Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research onderzoekt de komende jaren wat circulaire glastuinbouw betekent voor tuinbouwondernemingen. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Club van 100; een aantal van de leden van dat initiatief zit ook in de begeleidingscommissie (bco) van het onderzoek, zoals Saint-Gobain Cultilene. Innovation & solutions manager Ralf Derksen zegt bij Greenport West-Holland: “We richten ons op ‘no landfill’, dus: geen steenwolsubstraat meer als afval.”

In het artikel gaat hij onder meer in op de vraag hoe het zit met het recyclen van steenwol. “Gebruikt steenwol kan bijvoorbeeld verwerkt worden in bakstenen. Vooral voor de Benelux-markt werkt dat goed. Maar onze substraten gaan ook naar andere landen. We willen ook in die landen steenwol een tweede leven geven – dus een ‘after life’ – en dus verwerken in andere producten. Maar dat is een uitdaging. Je hebt dan onder meer te maken met wetgeving en milieuvergunningen. Het gebruikte substraat wordt vaak nog gezien als een afvalproduct.” 

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: