Containerkwekerij stelt telers in staat om 14 verschillende paddenstoelen te kweken

"We kunnen 14 verschillende soorten paddenstoelen telen in onze containerkwekerijen, met 3-4 soorten per container en tot 2.000 pond paddenstoelen per 20-ft container per maand, afhankelijk van de soort," zegt Jonathan Murray, mede-oprichter en CEO van Adapt Agtech. Het bedrijf levert containerkweeksystemen die zijn ontworpen voor het kweken van paddenstoelen voor fijnproevers.

Het bedrijf voorziet de teler vervolgens van de substraatblokken. Naarmate de telers het proces beginnen te begrijpen en willen uitbreiden, zal Adapt Agtech extra kweekmodellen hebben met een laboratoriumunit voor inoculatie en kolonisatie. Dit zal ook interessant zijn voor eilanden en meer afgelegen locaties.

"Voor eilandstaten en plattelandsgebieden waar logistiek een uitdaging is, hebben we een ontwerp met het lab inbegrepen om het bijvullen te verminderen. Alle apparatuur is ontworpen voor een lange levensduur en om volledig op zonne-energie te werken," legt Jonathan uit.


Jonathan Murray

Zonne-energie verandert locatie in concurrentievoordeel
Volgens Jonathan is het aanleggen van een elektriciteitsaansluiting een dure aangelegenheid, omdat dit € 47.157 - 66.019 kost voor locaties die geen bestaande stopcontacten hebben. Dankzij het gebruik van zonne-energie en de lithiumbatterij back-up voor vijf dagen kan de kwekerij binnen een dag worden geïnstalleerd en operationeel zijn, zonder dat er een elektriciteitsaansluiting nodig is. Hierdoor kan de technologie van Adapt Agtech vrijwel overal worden geïnstalleerd.

Hoewel een wateraansluiting ideaal is voor bevochtiging, merkt Jonathan op dat de teler in plaats daarvan periodiek water kan laten leveren. Het bedrijf werkt echter ook samen met een in de VS gevestigd bedrijf dat technologie ontwikkelt voor het oogsten van water uit de omgevingslucht met behulp van zonne-energie.


Een containerkwekerij midden in een wijk

Stadstuinbouw open voor iedereen
Jonathan, een verkoper in hart en nieren, begreep de verschillende toetredingsdrempels en wilde een systeem ontwikkelen dat zo weinig mogelijk weerstand zou oproepen. Daarom heeft Adapt Agtech zijn containerzonnesystemen ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd.

"Ons doel is niet alleen om een zo groot mogelijk deel van de markt te veroveren, maar ook om meer mensen bij agtech te betrekken. We zien geen concurrenten, alleen andere leveranciers die deel uitmaken van de oplossing," zegt Jonathan. "We hebben zoveel voedsel nodig en nieuwe manieren om het te telen, dus iedereen die meedoet is een welkome deelnemer in plaats van een concurrent."

Toen Adapt Agtech voor het eerst van start ging, verwelkomden andere paddenstoelenkwekers het bedrijf omdat het een andere manier biedt om hun bedrijf uit te breiden en de paddenstoelenteelt dichter bij het punt van aankoop te brengen. Zoals Jonathan uitlegt, is het betreden van een stadskern een uitdaging voor stadstelers vanwege de hoge huur en de bouwbeperkingen die door verhuurders worden opgelegd. Zo is het handhaven van een relatieve luchtvochtigheid van 80-90% voor paddenstoelen in een commercieel gebouw zeker niet de droom van elke huisbaas.

Met Adapt Agtech kan iedereen paddenstoelen voor fijnproevers kweken in een speciaal daarvoor ontworpen container. Verder is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Reef Technologies, de grootste exploitant van oppervlakte parkeerterreinen ter wereld. Hierdoor kan Adapt Agtech nieuwe kwekers helpen bij het vinden van kavels waar hun containerfarm kan worden geïnstalleerd. Van daaruit kunnen kwekers beslissen of ze hun container rechtstreeks in eigendom willen hebben of dat ze deze willen huren en een winstdelingsmodel willen hanteren.

"Wij kunnen potentiële kwekers helpen het beste model te vinden dat voor hen werkt. Ze hebben gewoon een plek nodig en wij kunnen met Reef samenwerken om een van de 8.000 parkeerplaatsen te vinden waar ze hun container kunnen plaatsen," legt Jonathan uit.


Roze oesterzwam klaar om te worden gebruikt voor het diner

Zorgen voor stabiliteit en transparantie in de toeleveringsketen
Als bedrijf dat zich richt op het 'waarom', wil Adapt Agtech er zeker van zijn dat het zijn beloften nakomt en zijn materialen op verantwoorde wijze betrekt. Dit is een steeds grotere uitdaging in een wereld vol problemen met de toeleveringsketen en tekorten en containerkwekerijen zijn hier niet immuun voor. Met het wereldwijde tekort aan zeecontainers hebben enkele voorstanders van Adapt Agtech een strategisch belang in een nieuw containerbedrijf, dat ervoor zal zorgen dat Adapt Agtech tot 20 containers per maand kan leveren.

Dankzij de nauwe relatie tussen Adapt Agtech en de fabrikanten kan de snelheid van innovatie van de ene container naar de volgende leiden, zoals Jonathan uitlegt.

"Als we een nieuw type zonnepaneelmatrix identificeren om het vermogen te maximaliseren, kunnen we dat op de volgende container toepassen. Als we een nieuw stellingsysteem ontwikkelen om de vierkante meters te maximaliseren, kunnen we dat in de volgende containers implementeren. We kunnen sneller leren en een zo optimaal mogelijk systeem creëren."

Voor meer informatie:
Jonathan Murray, mede-oprichter en CEO
Adapt Agtech
www.adapt.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.