Grote finale laatste editie Urban Greenhouse Challenge aanstaande

Na acht maanden te hebben gewerkt aan het hervormen van stedelijke voedselproductie in een voedselarme en lage inkomenswijk in Washington DC, strijden woensdag 29 juni tien internationale studententeams in de finale van de Urban Greenhouse Challenge#3.

Tijdens deze Grand Finale presenteren de studenten hun concepten en worden ze beoordeeld door een internationale jury bestaande uit Nona Yehia (Vertical Harvest, VS), Patricia Paiva (International Society for Horticultural Sciences, Brazilië), Meiny Prins (Priva, Nederland) en Harry Webers (Wageningen  Ambassadeur). De drie winnende teams ontvangen geldprijzen van respectievelijk € 10.000,00, € 3.000,00 en € 1.500,00. Ook zullen lokale bewoners het concept kiezen dat hen het meest aanspreekt.

Het programma omvat een Designers’ Market waar teams hun concepten presenteren. Daarnaast is er een Award Ceremony met Dhanush Dinesh (Clim-Eat), Sabine O’Hara (University of the District of Columbia) en Gert Spaargaren (Wageningen University and Research). Renee Snijders en Ed Smit van Eat This doen verslag op tuinbouwradio.

Met deze Grand Finale komt er een einde aan de serie Urban Greenhouse Challenges van de WUR. Dit was de allerlaatste editie. Deze Social Impact editie werd gerealiseerd in samenwerking met de University of the District of Columbia in Washington DC en telde maar liefst 260 studenten van 70 universiteiten in 20 verschillende landen wereldwijd. Onder de tien finalisten teams bevinden zich teams uit de VS, China, Peru, Colombia en Nederland.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven