Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Urban Health Farms en Botany Group intensiveren samenwerking

Urban Health Farms en Botany Group intensiveren hun samenwerking met de komst van 'The Urban Health Farms Campus (Venlo)'. 

De twee bedrijven werken al ruime tijd nauw samen als partners op het gebied van vertical farming. Ontwikkeling van teeltreceptuur voor Urban Health Farms vindt sinds november 2021 plaats bij BrightBox , onderdeel van de Botany Group.

De intensivering van de samenwerking houdt in dat Botany Group en Urban Health Farms gaan opschalen in R&D en opleiding van medewerkers voor Urban Health Farms. Hiervoor wordt op Brightlands Campus Venlo, aar Brightbox op dit moment is gevestigd.  door beide partijen de Urban Health Farms Campus (UHF Campus) opgericht.

Urban Health Farm Campus
The UHF Campus wordt de plek waar opleidingen, trainingen en R&D plaatsvinden onder supervisie van wetenschappers, onderzoekers, technische ingenieurs en telers. Botany neemt deze supervisie en uitvoering op zich. Het bedrijf voert al jaren innovatieprojecten uit voor organisaties die producten en diensten in volledig gecontroleerde teelten. Botany heeft dan ook jarenlange, zeer uiteenlopende kennis opgebouwd op het gebied van vertical farming.

Toekomstplannen
Beide bedrijven werken aan het creƫren van een marktverschuiving van een regulier voedselproductie naar een duurzamere manier van voedsel produceren voor de volgende generatie. Samen wil men de grootste indoor vertical farm operator worden.

Bron: Botany Group

Publicatiedatum: