Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etiketuitbreiding Ortiva voor radijs

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) heeft in een nieuwe besluitenronde besloten tot een etiketuitbreiding van Ortiva voor de bedekte teelt van radijs. Het gaat om een uitbreiding die gefinancierd is door het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, zo deelt Jeanette Vriend namens Glastuinbouw Nederland. 

Vriend spreekt van 'een goede samenwerking van Glastuinbouw Nederland en Syngenta' om de etiketuitbreiding te realiseren. Cor de Vries, radijsteler en lid van de ondernemersgroep Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland, noemt het besluit 'goed nieuws'. "Valse meeldauw is nog een schimmelziekte die niet eenvoudig te beheersen is. Het is belangrijk om hiertegen met middelen af te kunnen wisselen. Daarom is de komst van Ortiva zeer welkom."

Alle toelatingen van het Ctgb voor gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn hier na te lezen voor gewasbeschermingsmiddelen en hier voor biociden

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: