Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Aeroponics-project moet belemmeringen voor de kasteelt wegnemen

Een consortium onder leiding van LettUs Grow, in samenwerking met een commerciële telers en ondersteund door Crop Health and Protection (CHAP), werkt samen aan een project om een nieuwe technologie te onderzoeken voor gebruik in Controlled Environment Agriculture (CEA).

Het werk is gericht op de ultrasone aeroponic-technologie van LettUs Grow; een methode voor het telen van planten zonder grond, waarbij de wortels in de lucht hangen en worden geïrrigeerd met behulp van een nevel met een hoog nutriëntgehalte.

Het project omvat het ontwerp en prototype van een volledig functionerend geavanceerd Aeroponic Rolling Bench-systeem, dat is ontworpen om te worden toegevoegd aan bestaande geautomatiseerde teeltopstellingen die te vinden zijn in kassen op hectare-schaal en indoor farms.

Ben Crowther, medeoprichter en hoofd technologie bij LettUs Grow: "De proeven zullen worden uitgevoerd met een commerciële partner en zijn bedoeld om de haalbaarheid van de Bench in een grootschalige commerciële kasomgeving aan te tonen."

"Met onze aeroponic-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd, kunnen de groeisnelheden van gewassen aanzienlijk worden versneld, waarbij eerdere proeven een toename van 20 tot 200% hebben aangetoond, in vergelijking met hydrocultuursystemen. Dit komt doordat plantenwortels meer toegang hebben tot zuurstof, wat resulteert in gezondere plantenwortels en snellere groeicycli."

Proeven
Tijdens de 21 maanden durende haalbaarheidsstudie zal deel één van de proeven plaatsvinden in CHAP's Vertical Farming Development Centre in Stockbridge Technology Centre om een referentiepunt te creëren voor de Aeroponic Rolling Bench in vergelijking met commerciële hydroponic rolling benches.

Het tweede deel van de proeven zal plaatsvinden in een commerciële kas om de commerciële levensvatbaarheid en waarde op schaal aan te tonen.

Deze proeven zijn bedoeld om de voordelen van aeroponics te helpen versterken, waaronder controle op 'bedniveau', waardoor een nauwkeurig beheer van voedingsstoffen en water mogelijk wordt terwijl de optimale omstandigheden gedurende de groeicyclus van een gewas worden gehandhaafd. Dit kan resulteren in betere cijfers en een lager waterverbruik.

Omdat de nevel alleen op de wortelzone wordt aangebracht, blijft het groeimedium droog, zodat ook de druk van ziekten en plagen wordt geminimaliseerd.

Dankzij dit project hopen commerciële telers voor het eerst de aeroponic-technologie te kunnen integreren om de jaarlijkse opbrengst te verhogen en een gevarieerd gewasassortiment te verkennen dat voorheen alleen beschikbaar was voor kleinschalige systemen of systemen in containers. Harry Langford, hoofd innovatienetwerk bij CHAP: "Door Aeroponic Rolling Benches in te zetten binnen CEA, kan het rendement op de investering verdrievoudigen terwijl de CO2-voetafdruk van de teelt met 50% wordt verminderd."

"Britse telers hebben dergelijke steun nodig als ze willen concurreren op het gebied van AGF binnen en buiten het seizoen. Dit project is erop gericht hun een hoognodige oplossing te bieden om dergelijke uitdagingen aan te gaan."

Het project wordt gefinancierd door Defra en UKRI via het Farming Innovation Program.

Voor meer informatie:
LettUs Grow
info@lettusgrow.com
lettusgrow.com      

 


CHAP
enquiries@chap-solutions.co.uk
www.chap-solutions.co.uk      

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven