"Overheid frustreert stelselmatig het spoor van innoveren en investeren"

HortiContact zet vraagtekens bij stikstofkoers kabinet

De organisatie achter tuinbouwbeurs HortiContact twijfelt eraan of de vorige week bekend gemaakte stikstofmaatregelen van het kabinet de juiste oplossing zijn. Daarom laat men weten de landelijke actiedag die vandaag, 22 juni, gehouden wordt te steunen. 

Zijn de aangekondigde plannen gebaseerd op juiste feiten? Leveren de aangekondigde plannen het beoogde resultaat? Wat betekenen de plannen voor de toekomst van de glas- en tuinbouwsector? Wat zijn de gevolgen voor voedselzekerheid en het landelijke gebied? Die vragen stelt HortiContact. 

"De afgelopen jaren heeft de agrarische sector continu daadkrachtig geïnnoveerd en zich steeds verder verduurzaamd. De Nederlandse sector is internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid, de footprint behoort tot de kleinste in de wereld. Of het op grote schaal opkopen van boerenbedrijven de oplossing is, trekken wij ten zeerste in twijfel. Zeker ook omdat de sector heeft bewezen dat innovaties werken. Wij begrijpen dan ook niet dat de overheid het spoor van innoveren en investeren stelselmatig frustreert en zich vooral richt op opkoop van boerenbedrijven."



Bron: HortiContact 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven