Amerikaanse slateler zet in op automatisering en AI

De Amerikaanse kasslateler Revol Greens heeft Iunu gekozen als technologiepartner om een volledig geïntegreerde aanpak van kunstmatige intelligentie, digitale oplossingen en automatisering op schaal te leveren om te voldoen aan de stijgende vraag van consumenten naar in de kas geteelde bladgroenten.

Iunu 's Luna Platform helpt kasoperators om hogere opbrengsten te behalen en betere gewassen te leveren. Revol Greens heeft ervoor gekozen om het kunstmatige intelligentie- en computervisiesysteem van Iunu, Luna AI, in te zetten om operaties te automatiseren en betere gewasprestaties op schaal te sturen, samen met haar teeltmanagementplatform, Luna CMP, dat is ontworpen om teeltactiviteiten te digitaliseren voor maximale efficiëntie op meerdere locaties.

AI-gestuurd
Dit is slechts de eerste stap van een strategie om over te schakelen op AI-gestuurde operaties en nieuwe gebieden van AI-geleide innovatie te ontwikkelen. De continu geautomatiseerde fenotypering, gecombineerd met een strenge kiemplantevaluatie, samen met de toepassing van de nieuwste sensortechnologie en data-analyse, zal naar verwachting de introductie van nieuwe, door CEA geteelde gewassen versnellen.

Hierdoor zal het aanbod van aan CEA-gewassen verder worden uitgebreid en zullen enkele van de grootste uitdagingen in de toeleveringsketen voor in de vollegrond geteelde producten worden verlicht. Het partnerschap zal naar verwachting ook de focus van de CEA-teler verleggen van hogere opbrengsten en langere houdbaarheid naar het leveren van gezondere en voedzamere producten aan de massa.


Luna AI combineert software met vaste en mobiele high-definition camera's en omgevingssensoren om de details van plantengroei en gezondheidsindicatoren in indoor tuinbouwomgevingen bij te houden. Dit verandert commerciële kassen in nauwkeurige, voorspelbare, op de vraag gebaseerde leveranciers die de opbrengst, arbeid en productkwaliteit optimaliseren.

Revol Greens exploiteert kassen in Minnesota, Californië, Georgia en Texas en bereikt momenteel meer dan een derde van de bevolking van het land binnen 24 uur na de oogst. Het platform zal op alle locaties verbeteringen in de biologische toeleveringsketen mogelijk maken door een combinatie van verbeterde gewasopbrengst en
-kwaliteit.

Voor meer informatie:
Revol Greens
www.revolgreens.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven