Kruiden- en sierplantenteler bouwt nieuwe kas voor paprikateelt

Enkele weken geleden is Gartenbau Vogel gestart met de teelt van paprika's in een nieuwe 1,5 ha grote Venlokas in Papenburg Duitsland, ontwikkeld en gebouwd door Bosman Van Zaal. De glazen kas is speciaal voor deze teelt ontworpen op basis van de wensen en eisen van eigenaar Patrick Vogel. Hij werd hierbij ondersteund door tuinbouwspecialist Thomas Bauer van de Duitse vestiging van Bosman Van Zaal in Geldern.

Paprikateelt
De teelt van paprika is nieuw voor dit Duitse teeltbedrijf, dat al bijna 60 jaar bestaat en momenteel door de derde generatie wordt gerund. Gartenbau Vogel is vooral bekend vanwege de teelt van tuinkruiden en sierplanten. Het besluit om nu ook de teelt van paprika's toe te voegen is gebaseerd op de vraag vanuit de regionale markt.

Venlokas en klimaatinstallaties
Vogel heeft gekozen voor een glazen Venlokas met een kasdekbreedte van 8 meter, die ruimte biedt aan zes rijen paprika. De kas is voorzien van alle relevante installaties voor de paprikateelt. Ook de verwarming, CO2-installatie en scherminstallatie zijn door Bosman Van Zaal geleverd en geïnstalleerd. De aanvullende installaties zijn in samenwerking met andere tuinbouwspecialisten in de kas geïntegreerd.

Vogel Gartenbau
Vogel Gartenbau Vogel is gevestigd in Papenburg en wordt geleid door Patrick Vogel, kleinzoon van de oprichter. Het team bestaat uit 27 medewerkers. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de teelt van tuinkruiden en sierplanten in kassen en buiten. Maar is sinds kort ook teler en leverancier van paprika's. Het bedrijf streeft ernaar kwalitatief hoogwaardige producten zo vers mogelijk te leveren, zodat de consument de fijnste smaak en zintuiglijke beleving kan ervaren.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
+31 297 344 344
sales@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 

GBZ Papenburg
www.gartenbauzentrale.de
  
  
  
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.