Eerste teeltresultaten en bevindingen uit nieuwe proef met natuurlijke stikstof bij teler

Op 6 juli organiseert VitalFluid samen met teeltbedrijf ‘t Bleekerven een open dag. Op die dag wil men geïnteresseerde relaties uitnodigen en de Natural Nitrogen Unit Freya demonstreren. Deze unit produceert natuurlijke stikstof door het natuurlijke proces van bliksem te kopiëren. In deze proefopzet komt de wijze waarop de natuurlijke stikstof is opgenomen in het teeltsysteem en is gecombineerd met andere meststoffen ruim aan bod. Ook zullen de eerste teeltresultaten en bevindingen gepresenteerd worden.


Teler Peter Aarts op de proeflocatie met innovatie accelerator Jeroen Musch

Bij Groentekwekerij 't Bleekerven in Heusden (gemeente Asten) Nederland is VitalFluid gestart met een proef met Natuurlijke Stikstof in een conventionele komkommerteelt gefinancierd door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Er wordt hier getest hoe komkommers groeien met natuurlijke stikstof als voedingsstof in vergelijking met bestaande meststoffen.

De proef duurt tot eind 2022, de proef bestaat uit 3 delen; april - juni komkommers, juni - sept komkommers en tenslotte sept - dec herfsttomaten. Peter Aarts eigenaar van 't Bleekerven heeft een proeflocatie ingericht waar hij de Natuurlijke Stikstof in een buffertank kan mengen met andere meststoffen alvorens deze aan de gewassen te voeren.

Op deze dag nodigt VitalFluid samen met de teler een select gezelschap telers/relaties uitnodigen. Deze demonstratie zal plaatsvinden op de locatie van de ‘t Bleekerven (Bleekerweg 5, 5725 BE Heusden Gem Asten).

Aanvang:                          10.00 uur

Einde:                               13.00 uur

Waar:                                Bleekerweg 5
                                         5725 BE Heusden Gem Asten

Voor meer informatie:
Mark van Boxtel
VitalFluid
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
+31 (0)85 0603 025
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven