Uit de oude doos: Kistenfabriek W. van der Lugt te Rotterdam

Album van Rotterdam: "W. van der Lugt & Zoon's Stoomkuiperij en Kistenfabriek. Deze zaak, de oudste op dit gebied te Rotterdam en de grootste inrichting in den lande voor de vervaardiging van alle mogelijke houten emballageartikelen, heeft zich korteling in den Varkenoordschen polder op uitgestrekte terreinen aan de rivier en spoor, een modelinrichting gecreëerd. Inde houtloodsen kunnen 70 a 80000 M3 hout geborgen worden, dat op de fabriek met niet minder dan 150 verschillende machines wordt vervormd tot allerlei kist- en vaatwerk, van de zwaarste eiken vaten tot de kleinste monsterkistjes. Een speciale afdeeling voor de decoratie, waarin 10 speciale drukmachines werken, levert bedrukt hout in alle genres."

De fabriek van de stoomhoutzagerij en kuiperij van de firma W. van de Lugt & Zoon aan de Oeverstraat, gezien vanaf de zijde van de Prins Hendrikkade, vóór de brand (Stadsarchief Rotterdam | PBK-8821 | 1902)

De stoomhoutzagerij en kuiperij van de firma W. van de Lugt & Zoon aan de Oeverstraat, hoek van de Prins Hendrikkade (Stadsarchief Rotterdam | PBK-5809 | 1898-1900)

"De fabrieksgebouwen en opslagplaatsen beslaan een oppervlakte van 5ha met 400 M rivieroever, waaraan de diepst geladen houtbooten van Zweden, Rusland en Amerika kunnen aanleggen voor de loodsen. Het personeel bestaat uit ongeveer 1000 man."

Vrachtwagen van de firma W. van der Lugt en Zoon's Stoomkuiperij en Kistenfabriek.(Collectie F.H. van Dijk | 1976-11074 | 1928)

Bron: Album van Rotterdam (1911) | Stadsarchief Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.