Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markthandelaar Constantijn Palland, Vit@mien:

"Ik probeer de eerste en de laatste te zijn met Westlandse oogmeloenen"

Tholen - Buiten het Westland kennen weinig mensen de Westlandse oogmeloenen nog, in het Westland is het een heuse delicatesse. Voor Constantijn Palland van Vit@mien die op markten in Heusden, Sprang-Capelle, Poeldijk en Maasdijk staat, is de oogmeloen dan ook echt een specialiteit. "Ik probeer de eerste en de laatste ermee te zijn."

"Vandaag heb ik de eerste weer en dat is rijkelijk vroeg, maar dat komt door het mooie weer. Mijn vaste tuinder heeft ze vaak in de eerste week van juli. Een andere tuinder die voor mij teelt, laat ik ze nu pas zaaien, zodat ik ook eind augustus, begin september nog Westlandse oogmeloenen kan leveren", vertelt de markthandelaar. De tuinders die hem van oogmeloenen voorzien zijn volgens Constantijn "ouwe baassies" die de teelt van de Westlandse oogmeloenen echt nog als liefhebberij bedrijven. "Voor de gewone tuinder is de teelt niet rendabel meer."

Dat neemt niet weg dat het voor de markthandelaar een mooie trekker is op de kraam. "Zeker hier in het Westland gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Neem ik tien kistjes mee, dan ben ik ze alle tien kwijt", vertelt de markthandelaar. "Nu verkoop ik ze voor 4,99 euro per stuk en dan moet je echt niet denken dat je hele grote marges hebt. Naarmate het seizoen vordert en je wat meer eenpersoonsmeloentjes krijgt, worden ze wat goedkoper, maar ik verkoop ze nooit onder de 2,99 euro."

De grootste concurrentie ondervindt Constantijn van de tuinders zelf die hun oogmeloenen bij het verkoopstalletje verkopen. "Maar niet iedereen heeft zin om daar naartoe te fietsen en op de markt komen ze vaak toch. Ook de tomaten, komkommers en paprika's betrekken we rechtstreeks bij de Westlandse tuinder. Zo kunnen de klanten voor het hele AGF-pakket bij mij op de markt terecht."

Voor meer informatie:
Constantijn Palland
Vit@mien
Mob: 06-48064664 
info@vitamien.nu 
www.vitamien.nu